Mit jelenthet az, ha egy közösségben valakit a vezetéknevén szólítanak?
Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 00:00
2/11 anonim válasza:
Neveletlenség. Vagy teljes nevén,illetve a vezetéknévhez hozzá tenni,hogy uram vagy asszonyom,vagy keresztnéven szólítani illik.
3/11 anonim válasza:
A környezetemben két embert szólítanak a keresztnevén más-más ok miatt. A húgomat azért, mert vele együtt 4 ugyanolyan nevű lány van az osztályban, úgyhogy mind a 4-et a vezetéknevén nevezik. :D A haverom pedig nem szereti a keresztnevét, ezért a vezetéknevét becézzük. :D
4/11 anonim válasza:
Neveletlenseg , na ez komoly volt. Szerintem csak sima megszokas, nehany eve nalunk a haveri korbe, s meg regebben a suliban is szinte mindenki vezetekneves megszolitast hasznalt. Meg a tanaraink is es azert ha ok neveletlenek, akkor az mar regen rossz.
5/11 anonim válasza:
Nálunk is az osztályba a lányokat a keresztnevükön szólítottuk, a fiúkat a vezetéknevükön, kivéve egyet akit Nagynak hívtak. Az olyan hülyén hangzott volna.
6/11 anonim válasza:
Én pl. utálom ha a vezetéknevemen szólítanak. Szerintem bunkóság. Csak ha az illető is úgy akarja.
8/11 anonim válasza:
hát ha két ugyanolyan keresztnevű ember van akkor eleve adódik hogy vezetéknével szólítják, ha meg nem akkor ízlés szerint, ha nincs ellenére az embernek hogy így szólítsák akkor nem neveletlenség
9/11 anonim válasza:
Megszokás. Engem csomó ismerősöm keresztneven szólít, csomó meg vezetéknevemen. És tök nem érdekel, szólítsanak ahogy akarnak :)
10/11 anonim válasza:
Jobb kiejteni a vezetéknevét mint a keresztnevet, vagy valami ilyesmi. Én azt szeretem ha a vezetéknevemen szólítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!