Pszichologia melyik aga foglalkozk a szerelemmel, vonzodassal?

Figyelt kérdés
2018. febr. 26. 12:24
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a szexológia,szexuálpszichológia.
2018. febr. 26. 13:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan a "szerelemmel, vonzódással" szerintem mindegyik. A pszichológia nem így tagolódik.

Persze van szexológia, de az konkrétan a szexuális problémákkal foglalkozik. A szociális érzékenység, társas megnyilvánulások és motivációk, stb. (pl. a vonzódás, gyűlölet), ezek jóval általánosabb fogalmak.

2018. febr. 26. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:

De lehet, hogy félreértem a kérdést, #2 voltam.

A sportpszichológia pl. tuti nem, csak én úgy értelmeztem, hogy mondjuk az orvosi/pszichiátriai (fiziológiai) vagy mondjuk az analitikai megközelítés, mint ág. De ha szakterületekre gondolsz, akkor is rengeteg helyen előjön.

Vagy ha ezt szeretnéd tanulni, akkor sajnos nincs külön ilyen szakterület.

2018. febr. 26. 19:04
 4/4 Szeder Katalin ***** válasza:
Valójában szerintem az egész pszichológia ezzel foglalkozik. A vonzódás, szerelem (vonzódó szeretet, vágyó szeretet) az ember olyan alapvető tulajdonsága, mint a világ alapvető elemei közül, mondjuk, a föld vagy a víz. Lehet egy időben pl. két arcú is: valakihez a biztonság vágya, másik valakihez a szenvedélyé vonz. Sok okos, néhány bölcs leírás, elemzés, taglalás foglalkozik ezzel mind írásban, mind a zenétől a festészetig, a szobrászattól a klipekig. De ha ilyen természetű problémád van, bármennyit ismersz meg közülük, nem oldódik meg általuk. Vagy a sorsod fordulása ad rájuk időszerű megoldást, vagy egy igazán jó pszichiáter, akivel kapcsolatban bizalmat érzel, és aki átlátszó lehet a szemedben, mert őszinte, elfogad és figyel rád, sőt arra is képes, hogy amikor már lazulhat a kapcsolat, a lassú távolodást is elősegítse. Aki semmit sem old meg helyetted, de bizalma, figyelme és gubancaid elemzése (a gubanc mélyébe rejtett érzés előbukkanása során) te magad oldod fel, aztán -meg.
2018. márc. 2. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!