Közgazdaságból fogalmak?

Figyelt kérdés

Mi a fedezet fogalma?

Árbevételből hogyan(milyen levonásokkal) számítjuk ki a nyereséget(profitot)?

A kérdésért bocsi,de a gép másként belekötött.

2010. máj. 25. 22:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyereség (profit) = Bevétel - Költségek

Fedezet: (Bevétel - Ráfordítás) / Ráfordítás

A fedezetet %-ban kapod meg, természetesen ha pl. 20 % a fedezet, akkor a fenti képletből 0,2 fog kijönni, meg kell szorozni 100-zal.

2010. máj. 26. 00:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Fedezet FOGALMA!Nem azt kérdeztem,hogyan számítjuk ki.Szóval ha én a kocsihitelemhez a lakásom a fedezet,akkor annak ez a képlet a fogalma?

Amúgy a nyereség is eléggé sántít:melyik költségek:fix,változó,degresszív,progresszív,proporcionális?Kiadás,amortizáció lejön-e?

2010. máj. 26. 16:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Bocs, de a fogalmat kérdezted, és azt, hogy hogyan számítjuk ki általánosságban.

A kérdésedre a választ az ügyintézőtöl kapod meg leginkább, mert "mindenki másképp csinálja".

Egyébként meg bocs, hogy segíteni akartam. Többet nem fordul elő.

2010. máj. 26. 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyébként a te esetedben a lakásodnak mint fedezetnek semmi köze az árbevételhez, legalábbis a tiedhez nem.

Hogy konkrétan fogalmazzak (ne kelljen legközelebb nagybetűkkel ordibálnod), ha nem fizetsz, bukod a lakást.

Minden esetre legközelebb fogalmazz értelmesen, és kerüld el a Tudományok topikot. Ez a kérdés nagyon nem ide való.

2010. máj. 26. 20:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem kérdeztem ,hogy számoljuk ki a fedezetet,az árbevételből a nyereség kiszámítását kérdeztem.Nem bukok semmilyen lakást és nincs az én esetem,ugyanis ez közgazdaságtanhoz kell,mint vizsgatétel:1.Fedezet fogalma. 2.Árbevételből nyereség számítása.A közgazdaság pedig igenis tudomány,méghozzá társadalom részben.
2010. máj. 27. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!