Mi a különbség a neokonzervatívizmus és a neoliberalizmus között?
Figyelt kérdés
2017. máj. 9. 18:35
1/3 anonim válasza:
Szerintem nem sok. Emberek szabadságjoga, társadalom felépítése és hasonlók tekintetében szinte semmi. Szerintem inkább gyakorlati politikában van (ami az országok helyi sajátosságaitól függ), illetve pl. olyan kérdésekben, hogy mekkora legyen az állam szerepvállalása a gazdaságban...
2/3 anonim válasza:
A neokonzervatívok imádják a háborút, a neoliberálisok meg nem.
3/3 anonim válasza:
Nem sok, mind kettő fölvett jól hangzó neveket (szerintem egyik se tudná megmondani nekem hogy mi is sz a liberalizmus vagy az a konzervativizmus) közös bennük hogy egymás ellen harcolnak tök értelmetlenül és elhitetik egymással hogy egymás ellen vannak, holott van bennük egy közös mind a kettő gyakorlói rohadtul pimitívek és az összes ember ellenes provokatív "áruló". Magyarországon neokonzervatív párt a Fidesz-Kdnp, neoliberális pedig az MLP Magyar Liberális párt. Illetve még az is közös bennük hogy imádnak dördölőzni minden szembe jövőnek aki sokat igér nekik, mind kettő rohadtul kapitalista imperialista, és közössen járatják le a sját "eszméjüket". Azt mondják magukról hogy ők "konzervatívak" holott ennek semmi alapja nincs csak feltűnősködnek vele, meg azt mondják hogy ők "liberálisok" holott ők se tudják hogy miért is azok, és az "eszméik" nevében csinálják a kabarét amivel pont hogy lejáratják azt. Mind kettő imád a központban lenni. De ezekből az egyedekkel nem csak ezen két eszme büszkélkedhet az összesben vannak ilyenek pl.: neonacionalisták, neonácik vagy másnéven skinheadek kik szintén csak fel akarnak ezzel vágni, vagy a neokommunisták kik nem egyenlők semmi féle képpen a reformkommunistákkal hisz az egy külön eszme, de a neokommunistákról még Marx is írt "ha ők marxisták én biztos nem vagyok az".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!