Mire lehetnek a magyar emberek büszkék, és mire kellene büszkének lenniük?
A legsommásabban talán a 21:26-os fogalmazta meg! Mindenki arra legyen büszke, amit ő saját maga tett! Természetesen örülök, hogy volt egy Puskás Öcsink, Teller Edénk, Bartók Bélánk..., de azzal én még mivel vagyok több? Érdekes dolog egy kocsmai (hivatalból járok oda) világmegváltó beszélgetést hallgatni: mer' hogy a magyarok közt mennyi sok tudós van, ill. volt! Ezzel igazolván, hogy ő is - ezáltal - biztos okos...
Magyaroszág szép! Ez tény! De semmivel sem szebb, mint bármelyik ország! Mindnek meg van a maga szépsége! Ha visszamennénk az Ural környékére valahová, az is szép lenne!
Globálisan nézve persze tényleg büszkék lehetünk az eddig elért sikereinkre (mégsem gyűjtögető életmódot folytatunk már), ami többek közt a közösen összedobott pénznek (adó) köszönhető.
Jó magyarnak lenni (!!!), de semmivel sem vagyunk többek, vagy kevesebbek másoknál! (Ebből látható is, hogy kifejezetten utálom a nagy-, turbó-, ill. mély"magyarokat"!) Ember legyen és punktum!
... a gyulai kolbászos válasz is nagyon odabaszott ám! :)
Somindenre lehetünk büszkék, melyeket már leírtak a korábbi hozzászólók. Ami szomorú, az az, hogy a magyar lakosság nagy része ezeket nem értékeli.
A hazaszeretet egy ÉRZÉS(nek kellene lennie). Ugyan hány ember érzi erkölcsi kötelességének, hogy márc. 15.-én elmenjen egy ünnepségre, és ezzel tiszteletét tegye a 48-as hősök emlékei előtt? Aki kimegy, rögtön ráfogják, hogy hungarista, meg mit magyarkodik, biztos csak azért megy ki, hogy randalírozzon.
Vagy hány magyar embernek szívbéli vágya, hogy elzarándokoljon a csíksomlyói pünkösdi búcsúra, mely az év egyetlen eseménye, ahol a legtöbb magyar összegyűlik, és a világ magyarságának legnagyobb ünnepe? A legtöbben sztem azt se tudják mi ez.
Vagy ott a karácsony. Hányan tartják a szép magyar szokásokat? Kántálás, szentcsalád-járás....., helyette átveszik az idióta amerikai szokásokat: karácsonyfaégőkkel kivilágítják a házat kívülről, koszorút raknak az ajtóra.
Arról már ne is beszéljünk, hogy virít sokakon az amerikai zászlós póló.. az nem baj persze, de ha valakin magyar zászlót látnak, rögtön megvan a vélemény: biztos gárdista, hungarista, rasszista....
Engem már rég nem érdekel az ország kultúrális sorsa, "öröksége" nem tartom meg a nemzeti és nemzetközi ünnepeket (a saját születésnapomat se mellesleg) nem tartom be a hagyományokat, de ezektől függetlenül tisztelem azokat akik tettek az országukért legyen az magyar, amerikai, japán vagy akár nigériai. Hiába, én már nem hiszek sem az ország múltjában sem a jövőjében.
Csak az számít hogy az ember amit szeret azért tegye a legtöbbet érte ami kitelik tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!