Sztálin valóban írtani akarta a zsidókat?
Ha megnézed a kommunista diktatúrák logikáját, meg a zsidóság akkori, főként a módosabb részét, akik főként bankosokból, iparosokból, kereskedőkből, "maszekokból" álltak, ez láthatóan elég jól lefedi a "kapitalista rendszerellenség" kategóriát. Gyakorlatilag a kulákok polgári megfelelői.
És természetesen Sztálin is látta a módosabb zsidóság kezében lévő vagyon hadiértékét.
Ő még rasszista ideológia nélkül is ki tudta őket zsebelni, politikai ideológia révén.
"Én szerintem a kommunizmussal önmagában semmi baj"
Pedig van. Az, hogy megpróbálták megcsinálni.
Pedig ez egy utópia, ami nem számol az emberi önérdekkel.
Nem véletlenül fordult mindenhol diktatúrába.
Ahol ami napig működik, az a hangyabolyok, termeszvárak, méhkasok stb. persze leszámítva, hogy van királynő.
Csak az embernek nincs az ösztöneibe vésve a kommunális gondolkodás, a hangya meg nem tud elgondolkodni, hogy miért is jó ez nekem személyemre.
A diktátorok megalomániája, paranoiája stb. más téma, csak ilyen környezetben az ezek szülte őrültségek is megvalósíthatók.
"Ő is úgy gondolta, hogy az ilyen hontalan zsidóbérencek veszélyt jelenthetnek a hatalmára."
Csak ez nem paranoia, ez tény.
Egy összetartó, gazdasági és ezért politikai hatalommal bíró csoport, főleg, ha érdekei nem feltétlenül egyeznek az adott hataloméval, nemzetével, mindig is hordoz ilyen veszélyt.
A zsidósággal szembeni ellenérzés, már ahol van, éppen ilyen alapú, ennek a rasszizmushoz utoljára Hitlernél volt köze, aki kreált mögé egy hamis faji ideológiát.
Sztalin egy hatalmas zsido orvospert inditott volna, kirakatnak, ami legalizalja a zsidok irtasat.
Mar egy csomo zsido letartoztatasban volt, amikor Sztalin - hala az egnek - vegre elpatkolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!