1/4 anonim 

válasza:

Általánosságban semmi. Konkrét eseteket tekintve lehet hogy adott helyzetben életmentő lehet a dolog, máskor meg egyenesen ronthat a helyzeten ha egy nem kompetens ember hoz egy balszerencsés döntést.
Előre nem igazán lehet okosnak lenni.
2/4 anonim 

válasza:

A törvény bünteti. Valószínűleg jó okkal, mert ha mindenki a maga módján akarná megtorolni a vélt vagy valós sérelmeit elég gyorsan összeomlana a társadalom.
3/4 anonim 

válasza:

Még jó hogy a törvény bünteti. Szerinted ha mindenki a maga feje után bíráskodna, abból igazából mennyi lenne "jogos"?
4/4 anonim 

válasza:

Az, hogy az emberek fejében egy nagy katyvasz van arról, hogy mi számít annak, és mi nem. Illetve kicsit mondvacsinált kategória a jogban. Ezalatt azt értem, hogy mondjuk valaki lóg nekem egy rakat lóvéval, és én voltam olyan hülye, hogy nem írattam vele alá kölcsönszerződést, mert gondoltam hogy el lehet úgy intézni mint 20 évvel ezelőtt, hogy ha én adok neki, ő visszaadja. Nem tudok papír nélkül a joghoz fordulni, hát jól elagyabugyálom az illetőt, hogy miért nem adja vissza. Ő feljelent, és engem elővesznek önbíráskodásért. Ami teljesen jogos, mert a törvény szerint semmi jogom nem volt hozzá, hogy én őt bántsam. Ugyanakkor elővehetnének nyugodtan testi sértésért, ezért szerintem teljesen indokolatlan hogy ez egy külön kategória legyen. De ez csak vélemény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!