Történelem szakoldalak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudnátok-e mondani olyan történelemmel foglalkozó oldalakat, ahol tudományos cikkeket, könyveket lehet olvasni?

Előre is köszönök minden választ! :)

2016. dec. 10. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Bár nem oldal, hanem magazin, de archiválva vannak a cikkek például a Múlt-kor-on, a Rubiconon.

Nagyon jó forrásnak tartom a Hungaricana oldalt, ahol kereső szóval korabeli cikkeket (például 1956-os témakörben tökéletesen lehet használni). Szintén ilyen oldal az Arcanum Digitális Tudománytár, ami ugyan olyan mint a Hungaricana, csak sokkal több anyagot visznek fel rá (bár fizetős, ha jól tudom 50 ezer/hónap, de vannak ingyenes hétvégék is).

Én konkrétan ezeket tudom ajánlani + érettségi tételes oldalakat, vagy az angol Wikipédiát.

2016. dec. 10. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendes tudományos munkákat keresel, akkor ne oldalakat nézz, hanem folyóiratokat, amelyek elérhetőek online is. A Hungaricanán tényleg sok minden fenn van, ahogy az első válaszoló is írta, de vannak az epa.oszk.hu oldalon is.

Listát ezen az oldalon találsz: [link] (itt szakterületek szerint listázhatod a folyóiratokat, van történelem is). Persze a jó részük nem elérhető online.

2016. dec. 10. 23:29
 3/5 anonim ***** válasza:
milyen nyelven, milyen témakörben?...
2016. dec. 11. 12:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Harmadik hozzászólónak: magyar, angol, spanyol nyelv, világtörténelem, XX század.

2016. dec. 11. 14:30
 5/5 OHB ***** válasza:
hungaricana.hu ! Az összes magyarországi muzeum kiadványa megtalálható digitalizálva
2017. jan. 27. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!