Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szakirodalom lehet egy pdf fájl?

Szakirodalom lehet egy pdf fájl?

Figyelt kérdés

Tehát ez egy eredeti pdf, nem arról van szó, hogy én töltöttem le pdf-ként.

Amúgy hosszú, több, mint száz oldalas, van címe, egy bizottság által kiadott mű, egyértelműen tudományos alkotás (színes, jól megszerkesztett, képek is vannak benne, a bizottság vezetőjének is ott az aláírása - olyan, mintha könyv lenne)

Most viszont azon gondolkozok, hogy ez lehet-e szakirodalom, vagy csak internetes forrásként hivatkozhatok rá?

2016. dec. 7. 10:23
 1/4 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ha meg van a címe és szerzője (tehát visszakereshető) akkor hivatkozhatsz is rá.

Nyilván meg van valahol valakinél kinyomtatva is.

És nyilván a linket is érdemes odatenni hogy megkönnyítsük az illető dolgát.

Az viszont már nem a te problémád ha egyszer a távoli jövőben valaki keresné és addigra már nincs fent sehol a neten.

(Amit kétlek hogy bekövetkezhet mert az interneten minden fent van még az is amiről nem is gondolnád...).

2016. dec. 7. 10:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, azt értem, hogy hivatkozhatok rá, csak az a problémám, hogy ki van kötve, hogy max. mennyi internetes forrást és minimum hány szakirodalmat kell használnom.

Ezért kérdem, hogy ez most szakirodalomnak minősül-e. Az én fejemben az internetes forrás csak egy wikipédia értékű cikkel egyenlő, de nem vagyok járatos a dologban, ezért kérdem.

2016. dec. 7. 10:55
 3/4 Wadmalac ***** válasza:
100%
Szerintem az az internetes forrás, ami nem szakirodalom, tehát nem hivatalos publikáció, csupán valami neten elért adat, például tőzsdekimutatás. A szakirodalomnál nem téma, honnan van, nem számít netes forrásnak.
2016. dec. 7. 11:06
 4/4 Szimeon ***** válasza:
Hivatkozhatsz rá. Ami elvárás, tedd oda az elérhetőségi utat, illetve azt, hogy mikor nézted meg. Pl. Kovács Dezdemóna: Sertéstenyésztés a sarki jégsapkákon, http//www.fdhdkdksssdiseie.gr, utolsó megtekíntés: 2016.december 5.
2016. dec. 7. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!