Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Igaz-e az a hír, hogy Szegeden...

Igaz-e az a hír, hogy Szegeden most már többen laknak, mint Miskolcon?

Figyelt kérdés

a Wikipédia szerint Szeged a 3. legnépesebb város, Miskolc a 4. de 2009. novemberi adatok szerint Miskolcon kb 600 fővel többen laknak, mint Szegeden.

Létezik az, hogy azóta megfordult a sorrend?

2010. ápr. 21. 14:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Ezen a világon minden lehetséges. Na és? Nincs nagyobb gondod? Vagy személyesen érint a dolog?
2010. ápr. 21. 14:28
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

wikipédia melyik szócikke szerint?

Magyarország szócikk: " a népesség szerint csökkenő sorrendben – Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár." (Budapest után)

Szeged szócikk: "Magyarország negyedik legnagyobb városa"

Miskolc szócikk: "Budapest és Debrecen után Magyarország harmadik legnépesebb városa"

"Magyarország legnagyobb települései lakónépesség szerint" szócikk: Bp, Debrecen, Miskolc, Szeged...

Ezeket találtam, de egyébként természetesen a wiki közel sem szentírás.

[link]

2010. ápr. 21. 14:47
 3/16 A kérdező kommentje:

2.nak

szeged szócikknél a népesség fejezetnél áll , hogy "Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városa (2010). A lakónépesség száma 2004 óta folyamatosan növekszik."

a miskolci népességről csak 2009-es adatok vannak, plusz még annyi, hogy fokozatosan csökken a népesség.

1. nek

csak annyiban érint személyesen, hogy nagyon érdekel a népesedés,szociológia, társadalomföldrajz

és furcsának találom, hogy Miskolcot beelőzi Szeged(mert más a lakosság összetétele, több roma él Miskolcon, stb...)

remélem nem baj, hiszen ennél azért találhatsz sokkal értelmetlenebb, és lényegtelenebb kérdéseket is. ha pedig értelmetlennek találod a kérdést akkor nem kell rá válaszolnod!

2010. ápr. 21. 15:24
 4/16 anonim ***** válasza:
68%

2. vagyok ismét. Megtaláltam.

Ugyanennek a szócikknek az elején más adat szerepel, valamint az általad említett mondat linkje is a 2009-es adatokat közlő oldalra vezet.

Egyéb hivatkozás (hogy honnan van a 2010-es adat) egyáltalán nincs.

Összességében tehát több dolog utal arra, hogy elírás (önellentmondás a cikkben, hivatkozások), mint arra, hogy igaz... de ettől függetlenül könnyen meglehet, hogy Szeged beelőzte Miskolcot, ha az utóbbi évek statisztikáját nézed. (Miskolc lakossága csökken, Szegedé nő)

2010. ápr. 21. 15:41
 5/16 anonim ***** válasza:
36%
Ui.: De egyébként, ha ennyire friss adatok érdekelnek, akkor az (remélhetőleg :) ) előbb jelenik meg a ksh oldalán, mint egy wiki szócikkben, úgyhogy én a helyedben ott nézelődnék.
2010. ápr. 21. 15:45
 6/16 A kérdező kommentje:
ja nézegetem ,de sose raknak fel semmit, ami használható lenne a tanulmányaimhoz.
2010. ápr. 21. 17:27
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

2010 jan.1. Szeged lakossága: 165 717 fő

Miskolcé 170 316 fő, tehát nem igaz a hír.

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala elérhetővé teszi ezeket az adatokat.

2010. ápr. 21. 22:41
 8/16 dellfil ***** válasza:
81%
Nem.
2010. ápr. 22. 02:06
 9/16 A kérdező kommentje:
köszi
2010. ápr. 22. 12:07
 10/16 A kérdező kommentje:
inkább megvárom a KSH adatait, mert az a biztos!
2010. ápr. 22. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!