Hitler es szalasi ugyan akkor (azonos napon? ) hazasodott. tudtak egymasrol? Veletlen? Van errol valahol dokumentum? csak nekem tunt fel?
Érdekes dolgot fedeztél fel, úgy néz ki ezzel te vagy az első. Én azonban ezt véletlen egybeesésnek nevezném. Azért mondom ezt, mert ekkor Szálasi Ausztriában bujkált, Hitlert pedig április 27.-én elvágták a rádió összeköttetéstől. 29.-én már biztosan tudta, hogy itt a vég és, hogy öngyilkos lesz. Nem hiszem, hogy Szálasi bárhogyan is tájékozódott volna Hitlerről ezekben a napokban, de ezt vice versa is gondolom. Az előre megbeszélt tervezést is lehetetlennek tartom mivel Hitler még egy jó 10 nappal korában reménykedett, hogy csoda történik (pl.: a szovjetek és az amerikaiak összevesznek és egymással kezdenek el háborúzni).
Sokkal inkább azt gyanítom, hogyha valamilyen összefüggést kell kimutatnom, hogy ezen a napon vált szinte teljesen biztossá Hitler bukása, ugyan is a szövetséges csapatok ekkor Berlin jelentős részét elfoglalták, talán ez ösztönözhette mindkettőjüket, hogy mintegy illemből vagy a hagyományok iránt érzett kötelesség tudatból feleségül vegyék szerelmüket, a vég biztos pillanatában.
U.I.: Rossz témában raktad ki a kérdésedet, ez történelemi kérdés, nem Társadalomtudomány
A két "géniusz" ebben is szinkronizálódott.
Az tudtátok, hogy a Szálasi felesége volt a Lutzgizi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!