Milyen piákat ihatott József Attila?
Sör, bor és pezsgő természetesen volt, utóbbiból nem feltétlenül voltak olcsók, a másik kettőből feltehetően igen, bár a sör még jobb és drágább valami volt, mint amit ma iszik a magyar.
Töményből ekkoriban az olcsó tisztaszeszből készült likőrök és a rumutántatok futottak itthon a leginkább (még a szeszgyárakat is „rum- és likőrgyárnak” nevezték), legolcsóbb butítóitalként pedig volt sima hígított tisztaszesz is, ami a mai olcsó vodkákhoz hasonló, de általában valszeg egy fokkal rosszabb ital volt.
A törköly- és gyümölcspálinkának is akkoriban volt egyfajta fénykora (az utóbbi legnagyobbrészt szilva volt, még a barack is csak a 30-as évek végén tört fel igazán), meg elég sok bor- és seprőpárlat is készült, és bár ezek drágábbak voltak, valamilyen minőségben és rendszerességgel biztosan megengedhette magának. A házipálinka ekkor csak illegálisan létezett itt-ott (néhol még gabonából is – azt is pálinkának hívták).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!