Vannak-e még olyan összetett szavak, amelyeknek az előtagjuk és az utótagjuk sorrendje felcserélhető úgy, hogy értelmes is maradjon?
Figyelt kérdés
például: vízözön-özönvíz2016. ápr. 6. 19:42
11/21 BringaManó válasza:
amíg meglesz a régi gyűjteményt, addig is gyártunk, nekem most az üvegablak mintájára főleg anyagnévi (és hasonló jellegű) dolgok jutnak eszembe: leveszöldség, ekevas, szalonnazsír, vitorlavászon, feketeszén (és a bónusz: bokszmeccs... :-)
14/21 anonim válasza:
BringaManó, nem "boxmeccs"? :)
15/21 BringaManó válasza:
Az ökölvívást boksznak írjuk. Ha valami másra gondoltál (pl. dobozokkal való verekedésre :-), akkor bármi lehet...
16/21 BringaManó válasza:
de ha már erre járok, akkor hernyóselyem és nádcukor
17/21 BringaManó válasza:
meg betonaljzat és bányahomok
18/21 anonim válasza:
Énekkar - karének.
Az este eszembejutott a sírral kapcsolatban is két-három ilyen szó, de reggelre elfelejtettem őket.
Ha beugranak, majd írok.
Jó lenne azonban, ha a kérdező is jelentkezne, hogy tudta-e használni az eddigieket, és hogy aktuális-e még a kérdés!
19/21 BringaManó válasza:
ja?, hát én már csak saját szórakozásra csinálom :-)
sírkő
(molinóval igényesen letakart "Provence anno" felirat, mert a cégnévből nem jöttek rá eléggé, hogy mi van ott, kicsit direktebb "cégér" kellett)
halomsír
léalma,
díszzászló, (díszruha, díszvirág, díszsisak...)
porhintő, porleves,
sajtkrém,
kockajáték, (kockakő, kockadobó...)
vérfarkas,
bombafüst
20/21 A kérdező kommentje:
A válaszok többsége hasznos, köszönöm szépen! Igen még viszonylag aktuális, jöhetnek még válaszok!
2016. ápr. 17. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!