Az alföld egyes részein miért gyakori a migráns kinézetű magyar?
Lehet hogy kunokat láttál. Vagy jó, ma már nincsenek "rendes" kunok, de kun génű emberek.
Amúgy ne "migráns kinézetű magyarozzál", mert egy "ősmagyar" ember épp hogy nem világos hajú, világos bőrű és kék szemű...
NEm olvastál a populációgenetikai kutatásokról, amit fosszíliákon, azaz régi csontokon végeztek, és perdiktálták az egykor emberek szem és hajszínét is.
Fekete haj szem sárga bőr sosem volt magyaros.
Kunok nemigen maradtak, balkáni magyar néptöredék anyagi politikai érdekből vallotta magát kunnak később. NEm olvastad el a wiki cikket, vagy a hivatkozások anyagát?
Jelenleg egyetlen egy külföldi vagy magyar történelem tudós egyetemi professzor sincs aki a magyarok eredetét közép-Ázsiába tenné. Persze tudom szerinted összeesküdtek mind globálisan.
Nem vagy te véletlenül egy furcsa kinézetű türk tudatú kvázi-kisebbségi neo-kunocska a Kunságból az Alföldről?
MErt akkor már értem miért akarod beleereőszakolni, és gyömöszölni bármi áron közép-Ázsiába a magyarok őseit....
Halkan megjegyeznék valamit.
Bizonyos leletek azt bizonyítják, hogy az ősmagyar sírok közül a szegényesebbekben inkább europid, míg a gazdagabban díszítettekben mongoloid típusokat találtak. Valamennyi kutatás szerint a későbbi leletekben szinte csak apai ágon találtak mongoloid ősöket - jegyeket a DNS-ben -, ebből feltételezhető, hogy az ősmagyarok belső, vezető, köreibe sokkal inkább mongoloidok tartoztak. Tekintettel arra, hogy a magyarok magukba olvasztottak szolganépeket - akik többen voltak, mint az úgy nevezett 'eredeti' magyarok, nem meglepő, hogy több rasszot is magába foglalt a magyar nemzet.
A magyar őstörténet kutatás kötött, sokszor támadott terület. Ezért csak kevés bátor vállalkozó van, aki arra adja a fejét. Így nem tudhatunk meg sok mindent a múltunkról.
Valamint kunok, törökök és tatárok is akadnak közöttünk. Jómagam is erősen ázsiai vágású vagyok - anyagi ágon papám, mamám turanid volt, apai ágon a papám volt az, így hát csíkszemem van -, eleim bizonyíthatóan évszázadok óta - legtöbben - Magyarországon éltek.
Igaz, a legtöbb magyar régebben sem volt túlzottan mongoloid - fentebb kifejtettem miért - ennek ellenére az europid vágású emberek sem bizonyultak túl magasnak. Szóval a magyar eredetileg nem egy magas nemzet volt hajdanán. Ebből a szempontból vitatható, az alacsony termet mennyire is nevezhető magyarosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!