Miért érdemes élni?

Figyelt kérdés
Mindent folytatni, haladni és haladni, amikor az egész olyan furcsa, értelmetlen dolognak tűnik

2016. febr. 3. 20:36
1 2
 11/19 Ozmium42 ***** válasza:
Légy a fűszalon a pici él, s nagyobb leszel a világ tengelyénél.
2016. febr. 12. 02:41
 12/19 anonim ***** válasza:

Szép mondat, Ozmium42!

De szerintem - bár talán közhelyesen hangzik - azért érdemes élni, hogy mások számára hasznosak legyünk. Az "azért" szó addig-ra is cserélhető szinte.

2016. febr. 12. 18:43
 13/19 Wadmalac ***** válasza:
Én úgy látom, hogy az életemnek már volt értelme, ha környezetem számára volt haszna illetve ha engem túlélő nyomot tudok hagyni magam után.
2016. febr. 15. 08:39
 14/19 A kérdező kommentje:
Ha már nem létezel mit számít, hogy emlékeznek-e rád? A lét hiányában már semmi nincs, nem létezik olyan, hogy az utókor.
2016. febr. 15. 18:18
 15/19 Wadmalac ***** válasza:

"Ha már nem létezel mit számít, hogy emlékeznek-e rád? A lét hiányában már semmi nincs, nem létezik olyan, hogy az utókor."

Miután feldobtad a talpad, már az egoizmusnak sincs értelme. :)

2016. febr. 16. 08:07
 16/19 A kérdező kommentje:
Soha nem mondtam, hogy bárminek is volna értelme
2016. febr. 16. 21:48
 17/19 anonim ***** válasza:

Kétségtelen, hogy 100%-ig nem biztos, hogy a kérdező tudatán kívüli világ valóban létezik, de munkahipotézisnek azért illő elfogadni, már csak a kötelező szerénység okán is. Tudod, amit Virág elvtárs is úgy szeretett magában.

Az evolúció során egyes élőlények agyműködése lélekké bonyolódott, mely miatt ezek az élőlények tudnak örülni, bánkódni, esetleg szenvedni, vagy akár boldognak is lenni. Ezek a lelkiállapotok nagy mértékben függnek az interperszonális kapcsolatoktól, azaz attól, hogy a többi hasonló élőlény hogyan cselekszik, viselkedik. Sőt, miután ezek a lények elég okosak is, azt is meg tudják jósolni, hogy egyes cselekedeteik milyen lelkiállapotot idéznek elő a többiekben, azaz, hogy örülnek-e, vagy inkább szomorúak lesznek. Általános vélekedés szerint örülni jó, szomorúnak lenni meg rossz, így kívánatosnak tekinthető, hogy minél többen örüljenek, és minél kevesebben legyenek szomorúak a lelkes élőlények között.

Ezért tehát, ha örömet okozol másoknak, akár úgy, hogy hasznukra vagy, akár úgy, hogy pusztán csak kedves vagy

velük, már nem élsz hiába, már van értelme az életednek.

2016. febr. 18. 11:24
 18/19 Vree ***** válasza:
Lényeges kérdésre tapintottál, nem tudom igazából részrehajlás nélkül bizonyítani meg. Max. egyfajta evolúciós szemszögből tudom megközelíteni: attól, hogy te meghalsz, lesz helyetted tíz másik, aki az életet választja. Tehát téged gyorsan elfelejtenek, és ők viszik tovább a dolgokat. Tehát nem oldottál meg semmit, csak kiszálltál a játékból, de nem változtattál semmin. Élj azért, hogy nehogy már másé, valami kis vakarcsélegyen a dicsőség, és ő legyen mindenki ősapja, amikor te sokkal többet érsz! Vezéreljen utadon az irigység, amegbántódás és a harag! :p
2016. aug. 7. 18:16
 19/19 anonim ***** válasza:
SZABADSÁGÉRT
2018. márc. 14. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!