A regebbi budapesti polgari lakasoknal miert van a wc-nel/furdoszobanal egy akna ablakkal?
Figyelt kérdés
2016. jan. 30. 01:36
1/8 anonim 

válasza:

Akkor még volt annyi esze a tervezőknek, hogy gondoltak arra, bizony nem árt a vécét kiszellőztetni.
2/8 TappancsMancs 

válasza:

A mai vécéken is van ablak vagy van szellőztetés. Szerintem azért lehet mert a wc-t nem külső falakhoz tervezték így nem volt hova ablakot nyitni, így csináltak oda egy aknafélét.
3/8 anonim 

válasza:

Ez a világítóudvar vagy lichthof, a mai épületekben nem nagyon van, de azért láttam már.
Manapság a funkcióit máshogy oldják meg.
4/8 A kérdező kommentje:
Koszi:)
En azt hittem ez vmi haborus dolog: ezen keresztul lehet menekulni, vagy ilyesmi:D
Bar sztem nulla feny jon be az ablakon keresztul. Pedig en nem is a foldszinten, hanem a harmadikon lakom.
2016. jan. 30. 12:10
6/8 anonim 

válasza:

Ahol a fény a lényeg, ott nagyobbak a lichthofok. Azt se felejtsd el, hogy ez az a korszak, amikor az elektromosság még épp hogy csak bevezetőfélben volt, egyáltalán nem volt mindenhol villany, és ahol volt, ott is csak alig fényű izzók voltak. Szóval az általános fényerő a gyertya volt, nem a 100 wattos spotlámpa. Ahhoz képest, pl a hajnali WC-re menésnél igen sokat jelent az a kevés fény is, ami bejön azokon az ablakokon.
7/8 A kérdező kommentje:
Igazad van:) erdekes dolog!
2016. jan. 30. 15:31
8/8 anonim 

válasza:

Manapság leginkább sehogy nem oldják meg a mai magyar építészet a béka segge alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!