Szálasiról szeretnék olvasni. Tudtok jó oldalakat vagy könyveket?
Egyes: a bakancsos tippet nem értem, a többiben tévedtél. Teljesen normális vagyok, nem valami elborult agyú náci. Csak szeretném úgy kialakítani a véleményemet, hogy utánajárok a dolgoknak, nem pedig azonnal, vakon elhiszem, amit a történelemkönyvek állítanak. A történelem ugyanis arról szól, hogy az éppen hatalmon lévő rendszer azt tanítja meg a népnek, amit akar hogy tudjanak. Ez pedig nem feltétlenül jelenti a valóságot. Sok dolgot elferdítenek, sokat eltitkolnak, sőt néha egyenesen hazudnak nekünk. Remélem ezzel nem mondtam újat, de ha szétromboltam a rózsaszín felhős világképedet, akkor sajnálom. Például az előző generáció a tanácsköztársaság rendszerét dicsőséges 133 nap címén tanulta, ma pedig ezt a rendszert pocskondiázzák leginkább. Ezért tartom fontosnak, hogy körültekintően tájékozódjak. Attól még hogy valakit gazembernek neveznek, nem biztos, hogy az is volt. Tudsz Szálasi-idézeteket mondani? Gyanítom, hogy nem. Érdemes lenne olvasnod néhányat. Utána lehet fasisztázni.
Kettes: köszi a választ, kutatok tovább.
Az a komolytalan, hogy az igazságot keresed, de csak azt veszed hiteles forrásnak, ami alátámasztja a meggyőződésed. Tehát mégsem az igazságot keresed.
"... szeretnék megismerkedni az igazi nemzetvezetővel, aki a hazájáért küzdött" - írod. Ebből következik, hogy még nem ismered, de már ítéletet mondtál róla.
Aztán azt írod, hogy sokat olvastál róla, és ezeknek egy része hazugság. Ez tény, de hogy mi alapján döntötted el, melyik melyik, az titok. Gondolom, szubjektív döntés volt. Az pedig nem lehet igazság, vagy ha mégis, csak véletlenül. Ennek pedig nem sok köze van az igazság kereséséhez.
1:
Spekulálunk? Rólad is lehetne írni, ennél sokkal cifrább dolgokat is. Mindenki magából indul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!