Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szálasiról szeretnék olvasni....

Szálasiról szeretnék olvasni. Tudtok jó oldalakat vagy könyveket?

Figyelt kérdés
Nem a hivatalos történelem hazugságai érdekelnek, hanem a valóság. Meguntam a fasisztázàst, szeretnék megismerkedni az igazi nemzetvezetővel, aki a hazájáért küzdött.
2015. okt. 21. 20:06
 1/10 Molyember ***** válasza:
0%
Tippelek: 15-16 éves lehetsz, barátod nincs sok, bakancsod talán, visszahúzódó vagy, és valami gond van a családodon belül.
2015. okt. 21. 23:18
 2/10 MGéza ***** válasza:
Elfogulatlannal még nem találkoztam. Vagy istenítik és idealizálják, vagy fröcsögnek róla. Objektív, elfogulatlan írást úgy hiszem nem fogsz találni róla.
2015. okt. 22. 09:21
 3/10 A kérdező kommentje:

Egyes: a bakancsos tippet nem értem, a többiben tévedtél. Teljesen normális vagyok, nem valami elborult agyú náci. Csak szeretném úgy kialakítani a véleményemet, hogy utánajárok a dolgoknak, nem pedig azonnal, vakon elhiszem, amit a történelemkönyvek állítanak. A történelem ugyanis arról szól, hogy az éppen hatalmon lévő rendszer azt tanítja meg a népnek, amit akar hogy tudjanak. Ez pedig nem feltétlenül jelenti a valóságot. Sok dolgot elferdítenek, sokat eltitkolnak, sőt néha egyenesen hazudnak nekünk. Remélem ezzel nem mondtam újat, de ha szétromboltam a rózsaszín felhős világképedet, akkor sajnálom. Például az előző generáció a tanácsköztársaság rendszerét dicsőséges 133 nap címén tanulta, ma pedig ezt a rendszert pocskondiázzák leginkább. Ezért tartom fontosnak, hogy körültekintően tájékozódjak. Attól még hogy valakit gazembernek neveznek, nem biztos, hogy az is volt. Tudsz Szálasi-idézeteket mondani? Gyanítom, hogy nem. Érdemes lenne olvasnod néhányat. Utána lehet fasisztázni.

Kettes: köszi a választ, kutatok tovább.

2015. okt. 22. 15:22
 4/10 Molyember ***** válasza:
0%
Olvasd el, mit írtál a kérdésedben, aztán ezt vesd össze azzal, ami utoljára írtál. Téged nem az igazság érdekel, csak az, ami alátámasztja a hited. Komolytalan felfogás.
2015. okt. 22. 23:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Szálasiról már nagyjából kialakult a képem, mert már olvastam róla sokat, csak még többet szeretnék. És teljesen egyértelmű, hogy sokat hazudnak róla, holott kevés 20. századi magyar politikus küzdött olyan elszántan a bolsevizmus ellen, mint ő. Ebben mi a komolytalan? Hogy fel kéne adnod a téves meggyőződésedet, ezért inkább fröcsögsz?
2015. okt. 23. 11:41
 6/10 Molyember ***** válasza:

Az a komolytalan, hogy az igazságot keresed, de csak azt veszed hiteles forrásnak, ami alátámasztja a meggyőződésed. Tehát mégsem az igazságot keresed.

"... szeretnék megismerkedni az igazi nemzetvezetővel, aki a hazájáért küzdött" - írod. Ebből következik, hogy még nem ismered, de már ítéletet mondtál róla.

Aztán azt írod, hogy sokat olvastál róla, és ezeknek egy része hazugság. Ez tény, de hogy mi alapján döntötted el, melyik melyik, az titok. Gondolom, szubjektív döntés volt. Az pedig nem lehet igazság, vagy ha mégis, csak véletlenül. Ennek pedig nem sok köze van az igazság kereséséhez.

2015. okt. 23. 12:37
 7/10 anonim ***** válasza:

1:

Spekulálunk? Rólad is lehetne írni, ennél sokkal cifrább dolgokat is. Mindenki magából indul ki.

2015. okt. 24. 16:24
 8/10 anonim válasza:
vigyázat, ez a TEK
2015. okt. 25. 01:04
 9/10 anonim válasza:
2015. okt. 25. 01:06
 10/10 anonim válasza:

[link]

Ajánlom még a Szálasi naplója című könyvet is!

[link]

Karsai László bevezetőjét viszont érdemes kihagyni!

2020. ápr. 11. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!