Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerintetek hogyan tovább?...

Szerintetek hogyan tovább? (angol)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 12 éve tanulok angolt, de csak 3 éve kezdtem el foglalkozni vele igazán. Most eljutottam a középszintre, viszont fogalmam sincs, hogyan tovább. Filmeket, sorozatokat szinte teljesen megértek felirat nélkül is, de jó lenne tovább is lépnem erről a szintről. Gondoltam, ideje lenne angolul elolvasni egy könyvet. Vagy nem is tudom.

Szóval ti mit javasolnátok, esetleg ti hogyan csináltátok tovább? Mondjuk a beszédkészségemet jó lenne fejleszteni, de azt csak magamban tudom, nincs kivel beszélgetnem.

2015. okt. 17. 22:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Én az olvasást ajánlanám, két megjegyzéssel:

1. Csak akkor fog működni, ha érdekel, amit olvasol.

2. Van még az olvasás elején egy időszak, amikor elég nagy szenvedés. Középszint az, amikor már (szinte) mindenre tudsz egy szót, de az elvetemül, velejéig gonosz író meg (szinte) mindenre más szót használ. Aztán, ha ezen keresztül verekedted magad, akkor kinyílik a világ ajtaja.

3. Mint mondtad ez az aktív szóhasználatodon nem segít, sőt, még jobban eltolja az arányt a passzív felé (azért ha szókincs bővülésével az arány eltolása nem olyan fájdalmas, de csak eltolódik az arány).

Szerintem ez a három a kettő. :)

2015. okt. 18. 09:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igazából érdekel, amit olvasni szeretnék. (Stephen King - It) Lehet, nem ezzel kellene kezdenem, de én ezzel szeretném. Ment a zöld gomb. :)
2015. okt. 18. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!