Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit jelent pontosan: "bakancsl...

Mit jelent pontosan: "bakancslista"?

Figyelt kérdés
Többször hallottam már különböző szókörnyezetben, sejtem is, hogy mit jelent, de szeretném, ha megerősítenétek ebben!
2015. okt. 9. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
"Dolog(ok) amit halálod előtt még meg akarsz csinálni"
2015. okt. 9. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
van egy ilyen cimu film, az alapjan az egy lista amit a halalos betegek keszitenek olyan dolgokrol amiket meg akarnak tenni az eletbe
2015. okt. 9. 14:26
 3/7 anonim ***** válasza:
14%

A bakancslista egyszerűen egy adott cél eléréséhez szükséges dolgok listája.

Hogy ki milyen célhoz készít ilyen listát, az egyéni. A név egyébként onnan származik, hogy magashegyi túrázók összeírják, mire lesz szükségük. Ha valami vad vidékre mennek, nem célszerű fontos dolgot kihagyni, mert arra az életük mehet rá.

2015. okt. 9. 14:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó nagy baromságot írt, mivel ez az angol "bucket list" magyarosítása. Angolul a "to kick the bucket" a mi "feldobni a bakancsot" kifejezésünk megfelelője. Az, hogy a bakancs szó első pár hangja még hasonlít is a "bucket"-re, csak hab a tortán.

Tehát ahogy az első két válaszoló írta: dolgok, amiket meg akarsz csinálni, még mielőtt feldobod a bakancsot. A filmben Jack Nicholson és Morgan Freeman valóban halálos betegek voltak, de természetesen enélkül is lehet bakancslistád.

2015. okt. 9. 15:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdekes válaszokat, értem a lényeget!
2015. okt. 10. 08:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Nézd meg a filmet is, érdemes. :)
2015. okt. 10. 21:55
 7/7 anonim ***** válasza:
(Szerintem ne, engem leterhelt lelkileg :D )
2015. okt. 10. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!