Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Sztálin rendszere volt annyira...

Sztálin rendszere volt annyira durva, mint manapság az észak-koreai?

Figyelt kérdés
2015. júl. 21. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sztálin napi szinten több embert végeztetett ki, mint ma É-Koreában. Ha ez durvaság mértéke, akkor keményebb volt.
2015. júl. 21. 22:00
 2/6 Wadmalac ***** válasza:
100%

Sztálin alapból nagyobb néptömegek felett uralkodott, arányaiban is többen szenvedtek tőle. De Korea meg már egyre extrémebb területen jár cenzúra és népátverés terén.

Ezt nem lehet így összevetni.

Mondjuk úgy, Kim Dzsongék, ha ott ültek volna Sztálin helyén, valószínűleg még nagyobb xart kavartak volna, mint Sztálin.

2015. júl. 22. 13:54
 3/6 Nemes Zoltán válasza:

Hasonló diktatúra, sablonos sok az egyezés, meg kell várni a vezér halálát, és számításokat végezni az adott néptömeg halálozási arányával.

De Sztálint csak valós atomcsapással tudja felülmúlni, mert tőle eltérően egyenlőre csak hazai földön pusztít. De mint mondtam csak várni kell kicsit és kiderül .

Még fejlődhet.

2015. júl. 24. 16:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Üdv mindenkinek! Elnézést, csak nem nagyon voltam gépközelben. Köszönöm a válaszaitokat!

Elsősorban arra gondoltam, hogy melyik diktatúra izolálta jobban a népet a más országoktól?

2015. júl. 24. 19:54
 5/6 Nemes Zoltán válasza:
A fal építős fajta:)
2015. júl. 25. 06:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem éppen erre gondoltam... :D
2015. júl. 25. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!