Hitler vagy Sztálin volt a gonoszabb?
Nos, ez kb olyan, mint hogy BMW vagy Audi.
Mindketten gonoszak voltak, de én inkább Hitlert mondanám gonoszabnak.
téves, mániákus gondolkodás és világnézet jellemezte őket, nem mondanám, hogy gonoszság, ez nagyon lebutított verziója a megnevezésnek
Hitlernek durvább volt a világnézete szerintem. Sztálin nem faji alapon tett különbséget, hanem szimpátia alapján :D
Nincs rá bizonyítékom, de a forrásokból, meg több véleményből azt gondolom, hogy Hitler szociopata volt, míg Sztálin pszichopata. Ez a rémtetteiket nézve kb lényegtelen különbség.
Különben nem lehet matematikailag mérni, hogy melyik volt a gonoszabb, sőt sehogy, hogyan mérnéd?
Ha valaki 2 embert öl, akkor pont kétszer olyan gonosz, mint aki egyet, nem függ ez a körülményektől?
Na meg, kiket tekintünk Hitler és Sztálin áldozatainak pl aki megfagyott Sztalingradban az kinek az áldozata volt és akit lelőttek? És ha német volt? Ha magyar volt és ha orosz volt? Nem lehet ezekre olyan értelmesen válaszolni!
Szerintem Sztálin gonoszabb volt, mivel Hitler szerette a kutyákat és még sorolhatnám.
Sztálin halálakor nem mertek orvost hívni, annyira féltek tőle.
Hitlert valamilyen szinten megértem, hiszen egy elméletben hitt (pánspermia). Node nem így kellett volna...ebbe ne menjünk bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!