Ki volt minden idők legnagyobb hadvezére, legnagyobb embere?
Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 16:35
11/22 A kérdező kommentje:
Attila hun fejedelem
2010. febr. 24. 19:45
12/22 anonim válasza:
ma 19:42 vagyok
Az Atilla Hun fejedelem, gondoltam megemlítem. Illik leírni pontosan...!
13/22 anonim válasza:
Nekem egyértelműen Hannibal számit a legnagyobb hadvezérnek! A taktikái, egyáltalán az esze forgása, minden. Én őt tartom a legnagyobbnak!
14/22 anonim válasza:
Nekem egyértelműen Hannibal számit a legnagyobb hadvezérnek! A taktikái, egyáltalán az esze forgása, minden. Én őt tartom a l
16/22 anonim válasza:
Szun Ce sem elfelejtendő, a Háború művészete című könyv is hozzá köthető. érdekes olvasmány.
Attila még tényleg Atilla, ahogy ejted. Ennek az írásbeli változásnak az oka valószínűleg a babonás félelem, ami miatt úgy gondolták, hogyha rendesen írják a nevét, véletlen megidézik.
17/22 anonim válasza:
Csal jelzem, hogy az A(tt)ila és az Ati(ll)a nem ugyan az.
A Hun vezér Ati(ll)a volt!
Az más kérdés, hogy az A(tt)ilát, Ati(ll)ának ejtik HELYTELENÜL!!!
18/22 anonim válasza:
Kedves utolsó, alá tudod támasztani valami használható tudományos indokkal? Kíváncsi vagyok az esetleges magyarázatodra, mert azzal hogy helytelen meg nem ugyanaz, nem sokat érünk, viszont a babonás félelem tökéletesen magyarázza a változást az adott kor szellemében, illetve magyarázza, miért nincs a nyelvben Atilla írás alak, ellenben miért van kiejtési forma.
19/22 anonim válasza:
"viszont a babonás félelem tökéletesen magyarázza a változást az adott kor szellemében"
ne haragudj, de nem értem mit szeretnél tőlem.
És tulajdonképen nem is értem az írásodat, hogy mi az amit ezzel a babona dologgal szeretnél mondani.
20/22 anonim válasza:
Jack O'Neill ezredes a csillagkapuból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!