Mi az énkép és a humor kapcsolata?
hát kicsit nehéz ki fejteni mire gondolok épp ezért próbáltam ebben a formában meg fogalmazni tömören lényegbevágóan de most meg próbálom másképp.
Az érdekelne mi köze van az énképnek a humorhoz. A humor alatt pedig értem az összes lehetséges értelmezést. pl humoros viselkedés humor reakció egy élethejzetre. humoros megszólalás humoros értelmezési módja valaminek stb.
Tehát még egyértelműben miben segíti az énkép egy embernek abban hogy humoros legyen vagy hogy humorosan fogjon fel egy helyzetet? Hogyan segíti elő az énkép a humort?
Ugye elméleti szempontból ara alapoztama kérdést hogy a humor egy komunikálciós forma vagy legalábis a komunikálcióban nyilvánul meg a komunikálció alapja pedig az énkép. Pl az önértékelés szükséges a humorérzékhez. Az énkép pedig magának az értékelésnek a konkrétuma magyarán az amit értékelünk de ez így már elég bonyolult lett. Engem most az énkép és a humor kapcsolata érdekel vagyis az hogy a konkrét énkép hogyan hozható össze függésbe a humoral.Hát próbáljátok meg ki hámozni mit is akarok :) aki ahogy meg érti írja le nyugodtan a gondolatait a témáról szivesen meg halgatok mindenkit.
Nagyon izgalmas kérdés sokat meg tudhatunk a válaszból a humoról és annak működéséről.
Én különválasztanám az öngúnyt és egyéb énképpel kapcsolatos humort az "általános" humortól.
A jó humorérzékhez nem kell feltétlenül erős saját jellemkép, csupán nagy interaktivitás és improvizációs és asszociációs készség.
Egyáltalán a humorhoz még az sem kell, hogy valakinek stabilan pozitív és explozív személyisége legyen.
Rowan Atkinson hosszú évek óta súlyos depresszióval küzd, Jim Carrey is depresszióhullámoktól szenved.
A humor forrása valami megfoghatatlan mélységekben rejlik és (legalábbis szerintem) nem kötődik tipikus jellemvonásokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!