1945-1989. Miért volt ebben az időben tabu Trianonról beszélni?
Köszönöm a válaszodat.
Kérlek, add meg azt a helyet, ahol elolvashatni ezt a búcsúlevelet.
Előre is köszönöm.
A 6-os és a 7-es hozzászólónak:
Ne feledjék Kassa bombázását!
Orosz felségjelű de NÉMET gépek tették.
A történelemben - távoliban és közeliben - alkalmazott aljas módszere annak, aki háborúba akar vitetni egy országot, egy népet.
Ennek fényében egy háborúba belépni nem akaró ország miniszterelnökének fejlövésből eredő halála - bizonyosan öngyilkosság?
A levél tartalma:
másolata:
Egyébként nem hiszem, hogy lelőtték, hiszen már lemondott, vagyis semmi hasznuk nem lett volna belőle, szerintem tényleg öngyilkos lett, mert valóban nem akarta a háborúba vinni az országot és sejtette, hogy sok áldozat lesz és talán azt is, hogy nem lesz jó vége.
A kassai bombázásról a múltkor olvastam egy cikket, ami szerint valóban orosz gépek voltak, ami lehetséges, mert vacak volt a navigációs rendszerük, tévedés volt.
Mindenesetre nem volt súlyos, hiszen az oroszoknak a háború elején nagyon gyenge volt a légierejük, még a vége felé sem volt nagyon ász, talán a csatarepülőiket kivéve. Még 42-43 ban is elég volt kilőni a vezérgépet, akkor már esetleg haza sem találtak.
Simán el lehetett volna tussolni, de rácsaptak, mert remek ürügy volt a háborúba való belépésre.
Persze ki tudja, lehet, hogy csak tényleg megrendezték.
Igen, megrendezték.
A németek...
Az előbbi vagyok.
Nagyon értékes linkeket küldtél.
Hálás köszönet érte!
Ezek alapos áttanulmányozásához több idő kell, ígérem, megteszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!