Élnek még egyenes ágú Habsburg leszármazottak?
Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 15:29
11/12 anonim válasza:
Bocsánat hogy most írok, de valahogy idetaláltam és a válaszomat mindenáron megszeretném írni😂🤷🏽♀️
A válaszom összetettebb lesz, ugyanis egyenes ágú Habsburg volt (és van is) régen, ugyanis unokatestvérek házasottak össze a Habsburg családból, hogy a hatalom megmaradjon. Ennek a vérfertőzésnek olyan következményei lettek, hogy sok Habsburg kiràly nem volt ép eszű. (Egy olyan monda járja, hogy 1848. március 15.-én Kossuth elment a királyhoz [ugyanis ő még nem tudta, hogy a magyarok is forradalmat indítottak], aki a Habsburg családból származó [nem tudom hanyadik]Ferdinánt volt és ő Kossuth Lajos láttán felugrott a trónjára és azt mondta neki, hogy ne bánsta őt😄) Szóval voltak itt mindenféle Habsburgok🤣
12/12 Linettwisheel válasza:
Kicsit lekéstem röpke 10 évvel a kérdésről de hátha valaki látja😂 Szóval nekem általánosban volt egy Habsburg leszármazott osztálytársam (valószínűleg Habsburg György egyik gyereke, mert a nevére nem emlékszem és kb. 2 hónapig jártunk egy iskolába) aki azt mondta hogy Habsburg Ottó hugának (Etelkának) született egy törvénytelen lánya (aki feleségül ment egy magyar nemesi leszármazotthoz) és van két fiuk és azoknak is gyerekei akik Budapesten (a lánya valahol vidéken) él de nem Habsburg néven és teljesen “civilen”’🤔 Meg azért lehet látni rajtuk hogy gyönyörű kék szeme van a lányának és a gyerekeinek meg azoknak a gyerekeinek is meg szőke hajuk meg az a tipikus “Habsburg vonalak” (érdekes orr, állkapcs meg oldalprofil)🤷♀️ Igazából ennyi maradt meg, de ez nagyon és nem tudom hogy ez igaz e de nem hazudna (szerintem) egy 10-11 éves gyerek ilyenről😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!