Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Nem pálya jelentheti azt is,...

Nem pálya jelentheti azt is, h nem nagy ügy?

Figyelt kérdés

Vagy csak én gondolom erre is ezt a kifejezést? Egyébként mire használhatják még ezt, mi a jelentése?

Előre is köszönöm a segítséget.

#jelentés #ügy #nem pálya
2014. aug. 11. 06:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem jelenti ezt.

Azt jelenti, hogy "nekem ez nem pálya", vagyis "engem nem érdekel", "én ezzel nem foglalkozom", "nem nekem való". Ilyesmi.

Elég bunkó, szlenges kifejezés szerintem.

2014. aug. 11. 08:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, én már hallottam ilyen értelemben is.
2014. aug. 11. 11:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Abban az értelemben tényleg suttyós, de mivel 2-essel ketten vagyunk, akik már hallották més verzióban is, így szitutól függő az egész. :)
2014. aug. 11. 12:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt is jelentheti, hogy nem nagy ügy, nem fontos, de már olyan értelemben is hallottam - lehet, hogy hibásan, nem tudom -, hogy valami "nem menő", nem "trendi".

"A punk ma már nem pálya", vagy valami ilyesmi.

Nyilván vidékenként és szociális körönkként változik a fogalom jelentése.

2014. aug. 12. 07:49
 5/5 A kérdező kommentje:
4-es: én is hallottam így is vhol már. Na, akkor ez így szuper, mindent jelentő szó.
2014. aug. 12. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!