Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért jó magyar embereknek...

Miért jó magyar embereknek pl. II. világháborús "hagyományőrző" klubokat létrehozni, ahol német katonai egyenruhába bújhatnak?

Figyelt kérdés
Mikor pl. ebben a háborúban is több ezren haltak meg, miért kell feleleveníteni azokat a szörnyű eseményeket, miért jó egyes embereknek rekonstruálni ezeket a borzalmakat? Vagy ezek az emberek nem fogják fel, hogy valójában a háborúban mik történtek?
2010. jan. 10. 11:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%

Nem értem.

Lehet hpgy én magam vagyok rosszul nevelve, szóvá is teszem majd édesanyámnál.

Ugyanis engem mindíg arra neveltek, hogy vállaljam mind önmagam, mind azt, amit csinálok.

És ha tényleg egy anonim oldal lenne, akkor maga a rendszer sem ajánlaná fel a privát email lehetőségét...

Másik kedvencem a logika mint tudományág....

De ennek ellenére még értékelhető reakció sajnos nem érkezett...

Még mindíg Felföldi János

2010. máj. 26. 21:37
 12/22 anonim ***** válasza:
59%

Egyik kedves előző reagáló válaszára szeretnék még írni pár sort.

Úgymint történelem könyvek.Jómagam is szeretem, TISZTELEM, és néha tanítom is az említett tantárgyat.Sajnálatos, hogy egyre több könyvben vannak egyre nagyobb sületlenségek leírva, és ezeket még számon is kérik.

És itt már nagyon nem lehet mentség az elmúlt rendszer cenzúrázó, mindent saját hasznára átíró (mint pl a fasiszta német haderő, mely sosem volt olasz, így fasiszta sem lehetett...) politikai irányítása.

Csak egy dolgot kiemelve:a lovagot daruval tették a lóra, és ezt még rajzzal is alátámasztják...ez bizony egyetlen esetben fordulhatott elő, ha a speciális tornavért volt a lovagon, és a bal könyöke nem hajlott.Amúgy bármiféle vértezetben simán lehet lóra szállni.Gótikus vértben csak azért nem lehet tigris-bukfencet ugrani mert a sisak (sallet) tarkórésze nagyon hátranyúlik.Maga a páncél engedi...

De ezzel sem kell foglalkozni, hiszen a katonai hagyományőrzők nélkül erre sem derülhetne fény, és mennénk az Egy jenki Arthur király udvarában c örökbecsű bestseller sorai után.Ugyanis ez a balgaság ott lett leírva.Hajrá Amerika!

2010. máj. 26. 22:14
 13/22 anonim válasza:
77%
Üdv! Nagy mértékben támogatom Felföldi Úr írásait. Nem értem azt, hogy miért nem veszik a fáradtságot azok az emberek akik megvetik vagy nevetségesnek tartják a katonai hagyományőrzést, hogy egy kicsit utána járjanak (említett rendezvényre nézőként kimenni) vagy felvegyék a kapcsolatot egy olyan alakulattal vagy emberrel aki ezt csinálja. És igen a történelem szép lassan elveszik (értve a történelem könyvek pontatlanságára) és a mai korosztály fele sem tudja annak fontosabb eseményeit, ezért igenis KELL, hogy bemutatásra kerüljenek mind a középkori Magyarország vagy az 1848-49-es szabadságharc vagy a II. világháború eszközei, egyenruhái, fegyverei és egyéb dolgai. És tudom, hogy azok az emberek akik ezt csinálják tisztában vannak a történelem azon és más részeivel is, mivel ebben tudás nélkül részt venni...nos...(Bevallom én is űzöm ezt a tevékenységet lassan 3 éve.) Aki még nem látott hadijátékot élőben az higgye el, MEGÉRI egy napot vagy akár egy fél órát is erre áldoznia!!! Tisztelettel: Egy csapattag
2010. máj. 27. 11:26
 14/22 anonim ***** válasza:
62%

Tisztelt kérdező!

Valahogy sejtettem, hogy nem lesz mersz találkozni a hétvégén, így azt gondolom, hogy nem is igazán fontos a válasz.Pedig roppant jól érezte magát több száz ember, és mertek kérdezni is.A véleményem innentől a témáról:NO COMMENT!

Felföldi János

2010. máj. 31. 23:26
 15/22 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Már ne is haragudj, de nem fogok utazni a Te kedvedért több száz kilómétert. Van más elfoglaltságom is, gondolom megérted, hogy pár hós babával nem vállalok be ilyen túrát, csak azért, hogy bebizonyítsak bármit is, amit valójában nem is akarok bebizonyítani.

Szerintem mostmár inkább foglalkozz az egyesületeddel, abba fektesd az energiádat, ne abba, hogy nekem itt üzengetsz, hogy nem mertem elmenni, meg ilyenek. Nagyon ráérhetsz!!!

2010. jún. 1. 10:35
 16/22 anonim ***** válasza:
72%

Hát hogyne érnék rá kedves kérdező!Hiszen hozzám hasonló embereknek elsősorban az a dolga hogy felnyissák a hozzád hasonlók szemét.Már ha hagyják!Egy dolog miatt próbálok kommunikálni, de látom teljesen feleslegesen, hiszen az érvek a hagyományőrzéssel szemben már a kérdés megfogalmazása előtt elfogytak, hátha valami értékelhető reakciót tudok kicsikarni az ELSŐ!!! hozzáfűzésemre, melyet sok szeretettel megosztottál mindenkivel.De most megérkezett a válasz!Mert ugye feldobtál egy témát, ami a legkevésbé sem érdekel, és fel sem merült, hogy esetleg olyan fog kommentet írni, aki ért hozzá, aki benne van.Kérdésem a következő:Ha nem érdekel a válasz miért kérdezel?Látom ráérsz a baba mellett.Szerintem inkább vele kellene foglalkozni, mint badarságokat kérdezni, és akkor más ráérők nem írnának ide.

Egyébiránt nem vártam el a megjelenést, de legalább egy választ illett volna írni.Bár megsúgom: sok száz kilométeres körzetben zajlanak hasonló színvonalas események.Szóval nem kell messzire menni.

És fenntartom a véleményem amire még mindíg nem jött válasz, hogy amíg nem tudod miről beszélsz, inkább tartsd magadban a véleményt...

2010. jún. 1. 22:41
 17/22 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy sok közöd lenne hozzá, de amikor feltettem a kérdést, akkor még nem született meg a babánk és amikor netezek, akkor alszik. Eleget foglalkozom vele.

És valóban ezen a kérdésen és pár válaszon kívül nem érdekel tovább ez a téma. Tudod nem vagyunk egyformák, van akit ez, van akit más érdekel jobban, mélyebben. De Te már kezdez teljesen bepörögni, meddig fogsz itt írogatni nekem? Évekig akár???

2010. jún. 2. 20:24
 18/22 anonim válasza:
100%
Én is hagyomány örző vagyok és egyet értek az 1. kommentelővel,és már megint csak a németekkelvan a baj? És az oroszok,amerikaiak,britek? azokkal mivan? sokan járnak olyan egyen ruhába,pedig sokkal nagyobb gaztetteket követtek el mint a németek és honnan veszed hogy csak II.Vh-s hagyomány örző klub van? 1848-49-es is van és én is a tagja vagyok!
2010. jún. 21. 14:38
 19/22 anonim válasza:
100%

Üdv!

A kérdés feltevője -sértődés ne essék- bizony csúnyán elszámolta magát, mivel a legóvatosabb becslések szerint is körülbelül 60 millió civil és katona esett áldozatául a II. világháborúnak.

Persze lehet, hogy ezekre a klubokra semmi szükség, ahogy a temetők is csak foglalják a helyet, gyaluljuk le tehát mindet, ne emlékezzünk a halottakra, építsünk minél több gyorséttermet és internetkávézót!

A katonai hagyományőrzésnek ugyanis az a célja, hogy emlékezzen és emlékeztessen a múlt háborúira, az áldozatokra, és minél hitelesebben mutassa be a korszakot, legyen az középkori keresztes hadjárat, I. világháborús lövészárokharc, vagy a II. világháborús villámháború. Ezekbe a klubokba nem műveletlen szélsőséges futballhuligánok járnak, hanem a történelem iránt érdeklődő (gyakran Dr. Prof. és Phd. előnevű) nők és férfiak, akik nem csak maguk közt szeretnék kitárgyalni, hogy vajon a Honfoglaló magyarok lovainak sörényhossza egyezik e az 1848-as huszárok lovaiéval, hanem ne adj' Isten arra vetemednek, hogy felveszik a nagyapáink, az ő nagyapáik és a nagyapáink nagyapáinak nagyapái által hordott egyenruhát, felszerelést, fegyvereket, ezt bemutatják a videojátékokon, chipsen és Playboy-on nevelkedett új generáció csillogó szemű képviselőinek, akik örülnek, hogy látnak egy "élő" római legionáriust, végvári vitézt, magyar királyi honvédet, vagy esetleg (minő borzalom!!) Waffen-SS páncélgránátost.

Hogy miért van szükség német katonákra? Nekem úgy rémlik ők is harcoltak ennek az országnak a területén, (igen, tudom közben csináltak mást is, de ha kitérek a németek által elkövetett háborús bűnökre, akkor sose lesz vége ennek a vitának) és a harc közben meg is haltak itt. Megérdemlik, hogy politikai nézetektől mentesen, az ideológiáktól elvonatkoztatva megemlékezzünk róluk, bemutassuk hogyan, mivel és miért harcoltak, ugyanúgy, ahogy a magyar, szovjet és angolszász áldozatok is megérdemlik a kegyeletet és a megemlékezést.

Többen kérdezték miért csak a német a baj? Azért, mert a vesztes oldalon állni nem szép dolog, hisz mindig a győztesek írják a történelmet. Aki a "rosszak" mezében virít, az biztos maga is rossz. Én azonban azalatt a 4 év alatt amióta katonai hadiemlék-ápolóként tevékenykedek, nem vettem észre, hogy a német hagyományőrzők "nácibbak" lennének az átlagembernél.

Végezetül, hogy mindenkit elborzasszak, jómagam a II. világháborús amerikai hadiemlékeket ápolom, méghozzá azért, hogy a fent említett fiatalabb generáció lásson egy "igazi" jenki katonát is, amilyet eddig csak a Ryan Közlegény Megmentésében, vagy a videojátékokban láthatott. Eddig a legnegatívabb hozzáállást attól a bácsitól tapasztaltam, aki az egyik kiállításon megjegyezte: "Nem most kellett volna jönni fiúk, hanem '56-ban!" és ez is inkább volt elgondolkodtató, mint ellenséges megnyilvánulás. Tehát végső soron úgy érzem van igény ránk, hagyományőrzőkre, hadiemlék-ápolókra, mert "aki elfelejti a múlt hibáit, az újra elköveti azokat."

További szép napot!

Kiss Dávid

2010. júl. 14. 20:21
 20/22 Lóbébi válasza:
100%

Kedves kérdező!

Jó tudni hogy nemhalt ki az a fajta ember állat mint amilyen te vagy,a vallásodat meg ne is firtassuk mert úgy is tudom hogy zsidó vagy !

2015. jún. 2. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!