Körülbelül milyen távot tett meg Petőfi Sándor élete során gyalog?
Számold ki, hány évest élet!
Ebből vonj le egy évet - mert egyéves kora előtt nem valószínű, hogy sokat járt a saját lábán!
Próbáld megsaccolni, egy falusi ember átlagosan mennyit gyalogol naponta - mondjuk kb. 15 km-t (ha beleértjük a ház körüli mászkálást is)
A kapott számot szorozd meg 365-tel (a szökőéveket ne számold, mert azok pótolják az esetleges kisebb távokat)!
Végül az egészet szorozd meg Petőfi életkora mínusz egy számjeggyel!
Így kb kijön:
26-1=25
15x365=5475
5475x25=136875
Tehát kb. 13O-14O ezer km-t járkált
De lehet más eredmény is, ha másképp számolsz...
"Úgy tudom, Petőfi Sándor csak sétált életében"
Nem egészen. A Pest-Vác vasútvonalon is utazott, továbbá a szekerek műs akkor is léteztek.
#1: Nagyon durva túlzás.
A napi 15 km is, elvégre nem mindennap ment át gyalog a szomszéd városba.
És nem is ment mindig gyalog, pl. "A négyökrös szekér".
Másrészt: "Ebből vonj le egy évet - mert egyéves kora előtt nem valószínű, hogy sokat járt a saját lábán!"
És 2-3-4-5 évesen naponta 15 km-t gyalogolt? Aligha.
"Tehát kb. 13O-14O ezer km-t járkált "
Szerintem a felénél is kevesebbet, de így is sokszorosa a mai átlagnak.
OFF:
Onnan egyszer én is, bár útközben felvettek :D Úgy cirka 20-25 km-t gyalogolhattam összesen, a többit kocsival tettük meg, két részletben.
Ha mondjuk számolunk napi 10km-et, ami reálisnak tűnik... Ezt szerintem 8 éves korától számoljuk...
Esetleg nagyobb újtai közötti távolságot lehet tudni? Hogy hova ment el vándorútja során, ezek is dobnak a km-en, de valyon mennyi jön ki?
Valaki segít,esetleg hozzátesz a gondolathoz? (rossz matekos vagyok)
A képlet ott az elsőnél, csak írd át az évszámot. Számolj számológéppel!
Ha azzal sem tudsz, akkor nagy a baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!