Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mely történelmi személyekről...

Mely történelmi személyekről lehet tudni, vagy legalábbis sejteni, hogy leszbikusok voltak?

Figyelt kérdés
Ha ismertek konkrét történeteket, azokat is szívesen fogadom.
2009. dec. 20. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Szophoklész? de nem biztos. azt tudom, ogy egy nő az olt, aki Lezbosz szigetén éldegélt és írt.
2009. dec. 20. 15:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Szophoklész férfi volt.

Biztos Szapphóra gondolsz.

2009. dec. 20. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
xD
2009. dec. 21. 07:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyszer olvastam egy konyveben(Kekveru korsag-talan...), hogy II.Jozsef felesege, Parmai Izabella(Maria Terezia anyja) szerelmes volt a ferje hugaba. A masodik gyermekuket meg rola is nevezte el, Krisztinanak.Nehany egymashoz irt leveluk fennmaradt, es elofordulnak benne becezgetesek, utalasok.De testi kapcsolatot nem emlitett, csak lelki szerelem, de lehet, hogy csak a konyv nem tert ki ra.

18/L

18/L

2009. dec. 21. 13:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Valamit keverhetsz.

Mária Terézia II. József anyja, tehát Pármai Izabella anyósa volt, nem pedig a lánya.

Amúgy én is hallottam valami ilyesmit.

2009. dec. 21. 14:05
 6/7 anonim ***** válasza:

elokerestem a konyvet...Es jol irtam le, a konyv igy irja.Ah, eszmeletlen csalodas, hogy egy hibas konyvbol ideztem, es meg csak ra se jottem:S

Termeszetesen neked van igazad, Mari Terezia az anyosa volt. Nekem az elejen nem tunt fel, valoszinuleg ha nem szolsz, akkor nem is jovok ra...

koszonom, es bocsi a teves infoert.

De az stimmel, hogy Izabella es a sogornoje kozt volt valami.

[link]

2009. dec. 21. 14:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, igen. Azt tudom.

Minden jó, amit írtál, csak az a kis részlet... :)

2009. dec. 21. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!