Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A gyilkosságot miért nem...

A gyilkosságot miért nem tartják immorálisnak?

Figyelt kérdés
Többféle cikket találtam ezzel kapcsolatban. Angolul is olvastam a témában, ahol azt írják miért immorális. Szerintem teljességgel az, ám ha valaki filozófiai síkon ezt meg tudja közelíteni és érvelni tud mellette szívesen várom. Etikailag is teljességgel elfogadhatatlan, bár pszichológiai síkon még talán értem.
2014. márc. 24. 00:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez tudatosan erkölcstelent jelent. Szándékosan tisztességtelen. A gyilkosság nem feltézlenül szándékos illetve tudatos. De ha az is, ez a szó félrevezethet embereket, hiszen elég enyhe súlyt adna a cselekedetnek. A szó latin eredetű, de mint ilyenre a magyarban (ami kifejezetten ővelkedik bizonyos szavakra helyettesítő szóval, szinonímával) erre bőven akad más jelző. Ahogyan a gyilkosságra is. Vannak minősítő esetek stb. Ezt a nyelv tökéletesen érthetővé tudna tenni. Más nyelvekben nem mindenhol lehetséges ez. VagY az író műveltnek akart látszani és beillesztett egy ilyen szót a mondandónába, még ha az téves is.
2014. márc. 24. 03:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Tegyük tisztába az alapfogalmakat előbb. A gyilkosság, az az, amikor szándékosan, illetve cselekményének tudatában, akár felindulásból öl meg valaki egy másikat?
2014. márc. 24. 13:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Szerintem igen. Viszont a tudatunkban elkövetünk gyilkosságokat. Sajnos ez pusztán pszichológia frusztrációt és agressziót keltenek bizonyos tényezők vagy nehézségek, ami elvezet minket a tudatban történő gyilkossághoz.
2014. márc. 25. 00:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Nah az, hogy gondolatban gyilkolsz az nem gyilkosság. A való élethez nincs köze, nincs kihatása. Mindaddig amíg valóra nem váltod. Büntethető is onanntól leszel. Ha napi szinten embereket ölsz gondolatban sem vagy gyilkos. (max pszihológiai eset, de még lehet h az sem) !
2014. márc. 25. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!