Mit tudtok a cigányságról?
Leginkább a származásukra és történetükre lennék kíváncsi.
Honnan jöttek? Azelőtt is egységes nép voltak, vagy csak mi tartjuk őket annak? Meg hasonlók.
Anyázást és szidalmazást kérlek hanyagoljátok!
"De nem minden cigány bűnöző és nem minden cigány bánt más embereket. Ennek ellenére te is cigányokról beszélsz és nem bűnözőkről."
idióta, ha majd az több olyan cigány lesz aki nem bánt másokat és dolgozik stb, akkor majd fröcsöghetsz így. vak vagy.
A lovárit tartják irodalmi nyelvnek, de a beás is igen elterjedt. A romungrókról azt gondolják, nem beszélik a cigány nyelvet, pedig beszélik, csak sok magyar szót kevernek bele. Nem szívesen keverednek. Érdekes, sokszínű nép, sokan nagyon rossz véleménnyel vannak róluk.
Nem tudom. A mi településünkön rengetegen vannak, de nekem személy szerint még nem volt konfliktusom velük, pedig kevés család van, ahol még nem jártam - foglalkozási "ártalom" ez nálam. Nagyobb városokban biztosan más a helyzet.
Indiából származnak valószínűleg senki sem tudja ,hogy miért jöttek el onnan.Igen összetartó nép volt nem vetették meg a kétkezi munkát sem.Persze ez ma már nem igaz a roma népesség nagyrészt segélyből él nyomortelepeken akik kiemelkedtek a tömegből azokat megbecsülik szomszédaik barátaik és inkább nem tartják a kapcsolatot roma rokonaikkal. Talán azzal lehetne legjobban jellemezni őket ,hogy ami pénzt ér az másnapra eltűnik persze ez nem mindenkire vonatkozik ,de azért iskolában tolltartót ne hagyj kint. Huhh hát van nagyon sok hagyományuk külön kultúra ,hogy megismerd bele kell kerülj, mert annyi minden van ,hogy el sem lehet mondani, talán a legfontosabb a "családért mindent".Nagyon babonásak még.Általában agresszorként lépnek fel a vitás helyzetekben.Ők általában nagyobb csordában érzik mgukat erősnek ,de ha valakitől megriadnak akkor futnak mint a nyuszik.
Kb ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!