Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért tartoztatták le, horcolt...

Fogarasi Zoltán kérdése:

Miért tartoztatták le, horcolták el és ölték meg a szovjetek Raoul Wallenberget? Mi volt az okuk, indítékuk?

Figyelt kérdés
Idejött Svédországból, a nácik ellenében megmentett sok zsidót, a szovjetek kiverték a németeket Budapestről, elfogták Wallenberget, elhurcolták és kivégezték. Miért?

2014. jan. 21. 20:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%

Mert egy csomó arany és egyéb értéktárgyat rejtegetett az autójában és megtalálták. Tehát csempészetért és emberkereskedelemért, mivel azt feltételezték, hogy pénzt vett el a zsidók menekítéséért.

Nem tisztázott hogy Wallenberg a pénzt csupán kimenekíteni segített a zsidóknak, vagy ez volt a fizetsége.

2014. jan. 21. 21:19
 2/16 anonim ***** válasza:
76%

A kérdésre hiteles, pontos válasz máig nincs. Még azt sem lehet biztosan tudni, pontosan mikor, hol ölték meg.

Vannak különbözõ feltételezések, de biztos adat nincs.

Bõvebbet gugli, Wikipédia, Britannica Online Encyclopedia, stb.

# 1 válasza úgy zagyvaság, ahogy van.

2014. jan. 22. 13:20
 3/16 anonim ***** válasza:
63%

1-es valaszolo!

fiam maga ugy huje ahogy van!!mondja mar egy kicsit!!melyik oldalon is allt maga 44 oktobereben??

Wallenberg kocsijaban egy gramm arany se volt!!azt csak az olyan aljadek nyilasfergek hazudtak oda mint maga!!

maguk magyarok viszont borondszamra,loptak el,hurcoltak el a zsidoktol rablott ertekeket a 44-es kitoreskor!!

ugyhogy en a mùaga helyeben fiam szegyenlosen lapitanek most mint szar a fuben!!

2014. jan. 22. 13:38
 4/16 anonim ***** válasza:
62%

liber haver nneddudgi!

toda raba gadol adoni!!

te mindig az igazsagot irod meg a szeretteink halalan,veraldozatan gunyolodo,ocsmanykodo nyilas,probanaci fergek fele!!az O.-rokkevalo kegyelemmel teli felto ovo gondoskodasa,aldasa legyen rajtad es hazad egesz nepevel!!

ne haragudj meg a csupa kis betuert!de en csak az UR nevet irom le maskent!!az ember arra nem melto semmikeppen!!

2014. jan. 22. 13:42
 5/16 anonim ***** válasza:

Én 1944 októberében nem álltam sehol, mert még nem is éltem.

Tudja, a tények makacs dolgok. Az, hogy ki melyik oldalon áll nem változtat a letartóztatás okán.

Egyébként ha csak az Úr nevét írja nagy betűvel, akkor Wallenbergét miért tette? Csak nem a Messiássá növi ki magát lassan?

Egyébként a mocskolódó megjegyzéséből látszik, hogy mennyi bizonyítékkal rendelkezik. Nyilasféreg nem vagyok(sem alja, sem a fia, sem "huje"), de ezt nem én találtam ki, a szovjetek vádolták ezzel(szerintem ők sem voltak nyilasférgek). Ennyit arról, hogy a szabadságért küzdő demokraták mennyire tisztelnek egy véleményt ami nem olyan mint az övék. Szánalom.

2014. jan. 22. 15:28
 6/16 anonim ***** válasza:

Asher, a szavakban te sem vagy különb, mint akiket kárhoztatsz. Te is csak egy elvakult fanatikus vagy, akiből adott helyzetben pont ugyanolyan nyilas válna.

Tudod nekem voltak olyan ismerőseim, akinek a tetvére, szülője veszett oda, pontosan tudták, milyen körülmények között, maguk is megjárták a poklokat, de egyikük sem fogalmazott így. No őket embernek tartom.

Wallenberg eltűnésének, halálának pontos körülményei nem tisztázottak olyan mértékben, hogy minden részletkérdésre legyen válasz. Annyi bizonyos, hogy Magyarországról hurcolták el, egy (elfelejtettem, milyen nevű városi) börtönben halt meg. Nem teljesen tiszta, milyen körülmények között.

2014. jan. 22. 17:01
 7/16 anonim ***** válasza:
a gyors írás... tetvére=testvére
2014. jan. 22. 17:02
 8/16 anonim ***** válasza:

6-os!

tevedsz!!

engem es csaladomat az ilyen beiroo hazug aljas fergek,mint az 5-os,es a hozza hasonloan hazug nyilas eszmeket hirdeto fereg magyarok,deportaltak onnet auschwitz birkenauba 44 majusaban!!

2014. jan. 23. 00:50
 9/16 anonim ***** válasza:

3-as!

Neked is elvette már az eszedet a féktelen, ádáz gyűlölet.

Az 1-es hozzászóló nem azt írta, hogy tény, hanem azt, hogy állítólag. Valóban olvasni hasonló írásokat szerte a neten.

Aki bűnös népet kiált, az maga sem különb, mint a nyilasok, akik ugyanezt a zsidókra kiáltották.

A bűnös nép gondolata a népirtás csíráját hordozza magában.

Lásd, a magyarországi német/sváb polgárokat "a bűnös nép" jegyében telepítették ki a szülőföldjükről, ugyanúgy vagonokban, mint a zsidóságot.

Aki a háborúban gyerek volt, vagy meg sem született, az nem lehet bűnös, csak az olyan eszeveszett, gyűlölködő szemében, mint amilyen te is vagy.

Tisztítsd meg a lelkedet, hogy ne válj te is olyanná.

2014. jan. 25. 19:18
 10/16 anonim ***** válasza:

Asher!

Megértem, hogy elment a józan eszed, de azért próbáld meg, hátha megvilágosodsz: ha te azért gyűlölöd a mai magyar embereket, mert anno egy szűk csoportot a német megszállók hatalomba állítottak, s az addig védett közép-európai zsidó menekültek jó részét elhurcolták, megölték, akkor te sem vagy különb, mint ők.

2014. jan. 25. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!