Mikor lesz hadron ütköztetés?
Figyelt kérdés
ha jól tudom elhalasztották az idei év végére de azóta megint változott(: ha esetleg valaki tud egy körülbelül-t mondani azt megköszönöm:D2009. dec. 2. 20:26
1/4 anonim válasza:
"Vasárnap 21 óra 28 perctől a Nagy Hadronütköztető (LHC) a világ legerősebb részecskegyorsítója...A CERN 27 kilométeres köralakú alagútjában 1,05 TeV energiaszintre gyorsítottak egy proton sugarat, ami túlszárnyalta a 2001 óta fennálló korábbi rekordot, a Fermilab Tevatronjának 0,98 TeV-ját, majd éjfél után 44 perccel újabb csúcsot, 1,18 TeV-t jelenthettek be."
Szépen emelik a szintet, ütköztetés most vasárnap még nem volt, csak vezetés mindkét irányba. Elöször a detektorok kalibrálása fog megtörténni, majd utána fokozatosan fogják emelni az energiaszintet. 2011-re érik el a 14 TeV ütköztetési értéket.
2/4 A kérdező kommentje:
ohh köszönöm szépen:)
2009. dec. 3. 00:04
3/4 anonim válasza:
Ha több választ szeretnél, akkor megfontolhatnád, hogy nem a "társadalomtudományok és bölcsészet" kategóriába rakod a fizikai témával kapcsolatos kérdést.
4/4 A kérdező kommentje:
ohh bocsánat..de végülis itt is kaptam rá értelmes választ és nekem ez böven elég....nem kell beszologatni..köszönöm:)
2009. dec. 7. 20:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!