Mit gondoltok a nemzeti anarchizmus ideológiájáról?
Ez az, amit én úgy hívok, csokiöntetes padlizsánburger effektus (Scooby doo után szabadon).
Összeraknak 2 teljesen különböző dolgot, csak mert valaki szerint jól hangzik a kettő külön-külön. És így lett a balliberális, kereszténydemokrata, nemzeti kommunista meg többi hasonló maszlag. Én részemről a bal-jobboldali nemzeti forradalmi konzervatív kommunizmust támogatom.
Sajnos az ideológiájáról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert leragadtam ott, hogy mekkora ökörség már a neve is.
Itt Európában baromságnak tűnik a megvalósíthatatlansága miatt is (meg egyébként). Annyira kevert kultúrájú és gazdasági függőségben élő országokban mint pl. akár Magyarország (és fél Európa) képtelenség tisztán nemzeti alapon kialakítani önkormányzó közösséget..
Egy most függetlenséget kiharcoló nép amely rögtön fel is koncol otthon minden idegent az működhetne törzsi alapon...(de meddig?)
Olvasd el mitől is lesz nemzeti egy anarchizmus, de az anarchizmus szó itt nem a hétköznapi negatív értelmezést jelenti. Ami még nagyon érdekes, ezt keverni a szinkretizmussal. Én is nagyon sok mindenben egyetértek a két felfogással, csak gyakorlatban nem tudom meg-e valósítható.
Itt egy cikk, ami bővebben kifejti a nemzeti anarchizmust: [link]
Ah, itt már látom: "Eltér azonban abban, hogy a totalizálódó hatalom és a kapitalizmus struktúráit nem az ad hoc szerveződő közösségekkel kívánja helyettesíteni, hanem egy tekintélyen és nem központi hierarchián alapuló döntéshozatallal, amely kizárólag a közösségek javát szolgálja."
Tehát egy uralkodó nélküliséget akarnak, uralkodóval. És még ők nevezik utópiának az igazi anarchiát. :D
Békés törzsi közösségeket akarnak, vagy mi a fene és a társadalmi szerződés szintjét tízezer évvel vetné vissza.
Ami egészen az első krízishelyzetig úgy ahogy működik, amit egy kisközösség nem képes kezelni.
70% a nemzeti anarchisták pont hogy nem törzseket akarnak. a sima anarchisták akarnak azt. de attól még, hogy a törzsek öneállátóak élelmiszer meg biztonság tekintetében, simán együttműködhet az emberiség, akár globálisan is.
Mindig mindenki arra asszociál hogy a középkorba meg az őskorba akarunk visszamenni, csak azért, mert valami hasonlót akarunk megint, mint ami akkor volt.
Ilyen alapon a demokráciával is az ókorba mentünk vissza a modern középkori társadalmi hierarchiák, meg a kiváló orvostudomány, matematika, írástudás, meg művészetek után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!