Mi a véleményetek az alább felvázolt kérdésekről? Létezik esetleg, olyan könyv ami hasonló témával foglalkozik?
Sziasztok!
Néhányszor elgondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha elvégeznénk a következő (gondolat)kísérletet:
Születésük után fognának egy csapat (mondjuk 30-50) csecsemőt és biztosítva a megfelelő életkörülményeket elzárnák a külvilágtól. Akár több generáción keresztül megfigyelve őket.
Tehát tegyük fel, hogy az élelem megszerzésével nem lenne gondjuk, vírusok sem juthatnának be, biztosítanák a megfelelő hőmérsékletet stb.
Szerintetek szociálisan illetve szellemileg, hogyan fejlődnenek? Ki alakulhatna vmi beszed szerű kommunikáció ? Pl vannak olyan tulajdonságok amit genetikusan kodoltak az emberben. Szellemileg/ tudatilag felemelkednének vagy inkább megmaradnak valami állati szinten? Stb...
Mit gondoltok erről ?
Természetesen elvi síkon beszélek a dologról, nem áll szándékomban megvalósítani...
Érdekes kérdés én is gondolkodtam ilyenen. De arra jutottam hogy a szülőktől kapott gének és tulajdonságok alapvetően határoznák meg a kísérletet.
Szerintem nézd meg vizsgáld meg ezt a világot és máris látod h minta nélkül nem igen van fejlődés.
Köszi a válaszokat!
Közben találtam egy valamelyest idetartozó cikket:
Tovább fűzve a gondolatmenetet. Ha különböző rasszokból kerülnének ki az "alanyok" vajon összeállnának rasszonként csoportokba vagy vegyülnenek egymással?
Az elszeparalodast nem faji előítéleti alapon értem, hanem mondjuk úgy, hogy látják, hogy vmelyikük fehér a másik meg feketebőrű, és ebből kifolyólag a magához hasonló bőrszínűvel kezd kapcsolatot letesiteni, mert jobban hasonlítanak egymáshoz.
Ne értsetek félre nem vagyok rasszista, csak kiváncsi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!