Paulo Coelho jó, vagy csak bölcselkedő, aki közhelyeket mond?
Jó ez igaz, de én meg elárulom neked, h kb bármivel le lehet, mert annyi eszük van, h semmi.
Pont tegnap linkelte ki az egyik, h megkapta a szakdolgozatára a jelest, hát oda ne rohanjak:)
:D:D:D
de jó lenne ledumálni egy jó kiscsaj bugyiját, valójában :D:D:D:D
Ideje férfinak lennem
"Ideje férfinak lennem"
Akkor ne Coelho-t olvass, hanem komoly filozófusokat. Ha tájékozott és művelt vagy, az életed minden területére pozitívan kihat.
Ajánlom Poppert, Carnapot, Dennettet, Churchlandet, Russellt stb.
Egy befutott író, aki sikerének köszönheti, hogy a földhözragadt önámítást egyesítette a spirituálissal. Ez sikerült és az önjelölt lélekbúvárok könyvtárává váltak a brazil író művei.
Kellő arroganciával, de elegendő ésszel megáldott emberek hülyítésére tökéletesen alkalmas, így többek között ahogy említették alkalmi kapcsolatokhoz bőven elég Coelho úr lélekelemzése.
valahogy nekem sem akar bejönni, nekem nagyon álbölcsnek tűnik. Pl egyetemen is mondta egyik tanár, hogy csak egy életünk van ugye. Neten olvastam, hogy Coelho is erre a megállapításra jutott. Őrület, hogy micsoda emberek vannak.
El vannak szállva maguktól.
[link] Ez remekül kifigurázza a "mester".
Coelho-t én valahol a Bartos szintjén tudom elhelyezni. Akadhatnak értelmes gondolatai, de azok is csöpögnek fárasztó, elvont metafizikai mocsárban. Az ilyen álbölcselkedő, álfilozófusok sokat tesznek a filozófia népszerűségének csökkenése érdekében.
Minden ezoterikus közhelyeket mond, pontosabban filozófiát devalvál/rombol/butít.
A filozófia saját gondolkodást és saját értékítéletet jelent,
nem mások gondolatainak, véleményeinek reflektív (=reflex-szerű) átvételét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!