Szophoklész Antigonéjából én leginkább Antigonéra hasonlítok. Ez baj?
Minden lány Iszménének jelentkezett, én Antigonéra. Soha nem tudom befogni a szám, ha igazságtalanságról van szó, és a végsőkig kitartok az elveim mellett.
Ez baj?
Az első elvileg nem baj, sőt, ritka szép, dicséretes tulajdonság.
Gyakorlatilag viszont valószínűleg sok negatív "tapasztalatot" fogsz begyűjteni, mert sokaknak nem tetszik, ha fény derül az igazságtalanságokra, pláne, ha az érdekeiket sértik. Ha egy-egy esetben melléd áll valaki, esetleg többen is, az mondhatni szerencse. De sajnos "a tömeg" közömbös és/vagy megalkuvó, nem képes/akar kiállni az igazság mellett. (Pl. egy munkahelyen féltik az állásukat, így inkább elnézik azt, amit nem kellene stb.)
Szóval nem akarlak ijesztgetni, de ebből lehet még bajod. A konfliktusok hatására pedig vagy sokat fogsz szenvedni, vagy te is szépen beállsz a sorba a birkanyájban.
A második pedig lehet pozitív és negatív is. Ha jó elvről van szó, akkor tényleg jó, hogy kitartasz mellette. De megfelelő érvek hatására az elveket át lehet gondolni, és szükség esetén módosítani. Az ember gondolkodásmódja idővel amúgy is változni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!