Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a véleményetek a köztisztvi...

Mi a véleményetek a köztisztviselői előjogokról?

Figyelt kérdés
(pl több szabadság, nyelvvizsga pótlék nem használt nyelvtudásra, elmozdíthatatlanság)
2009. nov. 7. 21:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tartom jogosnak.Ők sem dolgoznak többet és jobban,mint mások.A fizetésük is elég magas,és mégis mindig panaszkodnak.Arról már nem is beszélve,hogy sokszor az ügyfelekkel szemben arrogánsak,és nem intézik rendesen az ügyeket.Eltörölném, a képviselők kiváltságaival együtt.
2009. nov. 7. 21:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Hivatásos vagyok. Ha tudnád mivel jár, nem tette volna fel a kérdést.
2009. nov. 7. 22:25
 3/11 anonim válasza:

Mivel jár? Világosits föl légyszíves!

Ha tudnánk talán megértenénk benneteket!

2009. nov. 8. 13:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Tudom, mert én is a közigazgatásban dolgozok. Szakdologzatomban írok erről, azért kérdeztem. Esetleg konkrétumot is tudsz írni, hogy miért járnak olyan dolgok, amiről a magánszférában álmodni se mernek? Én magánszférából jöttem és nem igazán látom ezeknek az indokát. Nyilván részben a politikától való elszigetelődést szolgálnák, de egy részére, mint pl. a nyelvvizsga pótlék vagy a szabi, nem találok magyarázatot.
2009. nov. 8. 15:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Hierachikus, parancsuralmi rendszer. Magyarul nagy stresszel jár, mert igen sokat kell nyelni. Mindre " parancs, értettem". Hidd el nem könnyű.

Berendelhető vagy, akkor is amikor nem akarod, kellemetlen, vagy éppen alszol.

Rengeteg a kötelező érvényű kötelességtejesítés jellemzi.

Folyamatos pszichikai és fizikai állapotfelmérés. Egyenruhaviselés.

Természetesen megértem, ha a fentiek egy kivülállónak bagatell dolgok, illetve nem igazán érti miről is van szó.

Sokan, nagyon sokan csak akkor értették meg, amikor a szervezetben voltak. Napjainkban csökkenek a járandóságok, mindent elvonnak, a fluktuáció az egekbe szökött. Úgyhogy aki irigyli a helyzetünket kérem csatlakozzon hozzánk. Szívesen várja, mind a rendőrség, mind a büntetés-végrehajtás. Állandó a létszámhiány, úgyhogy lehet jönni.

2009. nov. 8. 15:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. A nyelvvizsgapótlék és a szabadság kérdése: A nyelvvizsgapó
2009. nov. 8. 15:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Bocs belenyúlt a baba folytatom.

Szóval a nyelvvizsgapótlék a tévhitekkel szemben, csak a középfokon letett három fő idegen nyelvre angol, német, francia ( talán olasz??) ezt nem tudom, ...jár úgymond alanyi jogon. Más nyelvre csak akkor, ha bizonyított, hogy az adott beosztáshoz szükséges. Például a bv.-ben a lovári, mert hát ugye vannak ott, akik vannak.

A szabadságok .: Ezzel óvatos vagyok, mert nem tudom máshol mennyi. De én szívesen leírom az enyémet, hogy össze tudd hasonlítani. Én vezető vagyok, tehát vezetői pótszabadságom és három gyerekem van, ezzel van évi 38 napom.

Remélem tudtam segíteni. Kérdezz nyugodtan, amire tudok válaszolok.

2009. nov. 8. 15:27
 8/11 A kérdező kommentje:
Ok, a rendőrség biztos más, azt nem ismerem. Én egy hatóságnál dolgozom, ahol csak a lógás megy. De hidd el, az üzleti szférában sem leányálom dolgozni, és még örülhetsz, ha bejelentenek és a törvényesen járó szabadságod egy részét kiveheted.
2009. nov. 8. 15:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Tudom mire jár a pótlék, mert én is kapok. Baromira nem kell a munkámhoz. :)
2009. nov. 8. 15:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, azt én is hallom, hogy nem egy leányálom. Úgyhogy én mindíg is úgy voltam vele, hogy megpróbálom megbecsülni a helyemet, lehetőleg nem panaszkodni állandóan, mert sokan tőlem rosszabb helyzetben vannak , akkor ők mit mondjanak.

Hát sajna, hogy nálatok ez van.. Igen elhiszem, hogy van olyan hely is, ahol a járandóságok fele is sok lenne azért, amit letesznek érte az asztalra.

Igazságot ebben ne keressünk.

2009. nov. 8. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!