Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Kik voltak 20. sz-i költők?...

Kik voltak 20. sz-i költők? Világirodalomban egyaránt. Melyik (új) művekben fontos a nő?

Figyelt kérdés
A régebbiek közül pl: Júlia, Tatjana, Antigoné, Melinda.. Most a 20. sz.-ból kéne hasonló!
2009. nov. 1. 11:01
 1/7 anonim válasza:
most költőket kérdezel? mert drámákból soroltál fel szereplőket csak azért:D Hát én Évát említeném Madách: Az ember tragédiájából, de Madách a 19.sz-ban /1823-64/ élt... abban viszont eléggé meghatározó szerepe van a nőnek :)
2009. nov. 1. 11:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Kérdésed eléggé zavarosnak tűnik. A xx.sz.i költők múzsái (Ady: Léda, Csinszka, Radnóti gyönyörű versei hitvesének, Fanninak, és többi költőnknél is József Attila stb.) mind fontos szerepet töltenek be, de akiket te említettél régebbről, azok szereplői irodalmi műveknek, kitalált személyek. Prózában több esélyed van, mivel itt hangsúlyozódik jobban ki a nők függetlenedése, az egyenjogúság elérése stb. Pontosítsd a kérdésedet.
2009. nov. 1. 13:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Az a feladatom, hogy érveljek Kaffka véleménye mellett, miszerint a nőnek az irodalomban milyen fontos szerepe van. Régebben és most. A "régebben"-re soroltam pl-kat, kik lehetnek az "új"ak?
2009. nov. 1. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Pl Csernusnak van "A Nő" című könyve, az elég új és gondolom központi helyen vannak benne a nők :D
2009. nov. 1. 17:50
 5/7 A kérdező kommentje:
ok, holnapig nem tudom kiolvasni :D különben ez érettségi feladat, jobban szeretik a tanárok szophoklészt mint csernust.
2009. nov. 1. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:
A Playboyban eléggé központi szerepe van a nőknek. Világszerte.
2009. nov. 1. 23:50
 7/7 A kérdező kommentje:
tényleg, erre nem is gondoltam. régen talpraesett, bátor nők voltunk (lsd Antigoné), ma meg krvák vagyunk lásd playboy :PP
2009. nov. 2. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!