A gondolat végén mi lehet az utolsó szó?
"Minden népet a saját érdemei és tulajdonságai alapján kell megítélni, ha mindenkit a saját normáinkhoz viszonyítunk - az rasszista hozzáállás. Még a pozitív ....."
és a pont pont pont -on lenne az a szó. Valami.. antro akármi talán a morph is benne van. Nem tudom biztosan, hogy milyen szó is illik ide.
"Még a pozitív diszkrimináció is rasszizmus"
Bár szerintem maga az egész gondolat rasszista. Egy népnek a bőrszínén kívül nincsenek "tulajdonságai".
Bocs nem láttam a kérdésedet. Nagyon sok vizsgálat van, ami népeket illetve országokst hasonlít össsze, pl mennyire vallásos vagy mennyire konzervatív. Vannak népek, amik jobban vallásosak (pl lengyelek), de ez nem azt jelenti, hogy minden egyes lengyel jobban vallásos, mint minden egyes - mondjuk - cseh, hanem azt, hogy átlagosan több a vallásos és átlagosan jobban vallásosak a lengyelek.
Hasonló nemzeti "karaktereket" szokás felmérni egy csomó kérdéskörben, pl versenyszellem, korrupció megítélése, stb.
még egy javítás: "erőfeszítés és idő"
Na, így a teljes. Micsoda pancser vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!