2. vh-s rohamsisakokban volt bélés?
Heló!
Azokban is volt. Ahogy a japánokéban is, a brit sisakokban is, a magyarban...
Ez már elég alap dolog volt akkor is.
Hahó, köszi a gyors választ :)
És a bélést ki lehetett valahogy szedni a sisakból?
Volt mindegyikbe. Nekem van egy orosz sisakom meg egy német is igaz a szüleim házába van a cucc, de a német sisak annyira elvan rohadva hogy a bélés csak nyomokban van benne és a pántjai sincsenek meg. Az orosz sisakom viszonylag jó állapotban van bélés minden megvolt benne. Azt eladtam egyik ismerősömnek mert képes volt 3 szor annyit adni érte mint amennyiért vettem és addig nem hagyott békén ameddig el nem adtam :)
Tehát volt bennük. A sisakok nagy többségében bele volt ragasztva a bélés de volt olyan, ezt most nem tudom megmondani hogy melyik amiből ki lehetett szedni.
Nekem is van 2 acélbilim. Az egyik magyar, a másik német. A magyar az nagyapám testvéréé volt. A német sisakot kaptam egy gyűjtőtől, de a közeli erdőben ástam ki távcsövet, ami szinte sértetlen, a szemhez illesztő műanyaggyűrűk vannak eltörve. Gázálarc, szimatszatyor, 7.62-es lőszerek stb...
A sisakokban volt bélés. A magyar sisakomba a szegecseléssel volt belefogatva, a két oldalán. A német sisakba is bizonyára volt, de ott csak magát a vasat kaptam, pántok és bélés nélkül. Felvettem a német sisakot. Még ha lennének pántok is rajta, akkor is mozogna a fejemen, mint egy harang. Szóval bélés kell bele, hogy a harc forgatagában ne bukjon az arcodra, ne a sisakkal kelljen foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!