Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Történelem szakkal kapcsolatba...

Történelem szakkal kapcsolatban segítene valaki?

Figyelt kérdés
DE-BTK vagy NYF-BMFK-ban gondolkodom levelezőben, ugyanis munka mellett csinálnám, melyik lenne a jobb, hogy vannak a vizsgák hétköznapokon vagy az is hétvégén?
2009. okt. 19. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Egyértelműen Debrecen. Sokkal jobb híre van, de az oktatás is két különböző színvonalon folyik...

Vizsgák az utolsó konzultációs időpontban szoktak lenni, pénteken vagy hétvégén.

2009. okt. 19. 14:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne hallgass rá, itt a Nyíregyi Főiskola kampányfilmje, szerintem király hely lehet:

http://www.youtube.com/watch?v=rWUASjT-_RU

:)

2009. okt. 19. 14:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Uhh, hát ez a videó amit ajánlottál... Igazából engem nem a főiskolás élet ezen oldala érdekel, levelezőn amúgy is más egy kicsit mint nappalin. Köszönöm a válaszokat amúgy (jöhet még)!
2009. okt. 19. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nem aakrom lejáratni a Nyíregyházi Főiskolát, de egyik ismerősömtől hallottam h egyszer egy álláshírdetésnél annyi kikötés volt h mindegy milyen diploma, csak ne nyiregyházi legyen. Lehet h a képzés nem rossz, de sok munkáltató semmibe nézi a NYF-t.
2009. okt. 19. 15:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Én is hallottam már ilyesmit, és nem értek vele eggyet. Szerintem nem a papír alapján kell ítélni, az a fontos, hogy a diploma szerzője milyen ember is valójában, mennyire szorgalmas, lelkiismeretes.
2009. okt. 19. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia

Hidd el sok helyen megnézik a diplomádat h hol kaptad, és az alapján döntenek...

Mikor felsőoktatásba jelentkeztem én is megnéztem h milyen a 2 iskola színvonala... s persze h a jobbikat választottam.

azt válaszd ami neked szipmi, ha mégsem jön be félévkor nyugodtan átjelentkezel!

2009. okt. 19. 17:40
 7/8 anonim ***** válasza:

"Én is hallottam már ilyesmit, és nem értek vele eggyet. Szerintem nem a papír alapján kell ítélni, az a fontos, hogy a diploma szerzője milyen ember is valójában, mennyire szorgalmas, lelkiismeretes."

És gondolod, hogy meg fogják kérdezni tőled, hogy te mivel értesz egyet meg mivel nem? :)

Őszintén szólva, már ez a történelem szak is egy úri kedvtelésnek tűnik. Akárhol. Ha érdeklődésből csinálod, akkor jó, de ha ebből akarsz megélni, háááát... kemény menet lesz. Nemrég olvastam, hogy az elmúlt évben is vagy 6000 tanárt építettek le. Nem kellenek.

2009. okt. 19. 17:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Nos, mondjuk úgy, hogy szakami érdeklődés vezérel ugyanis már van könyvtárosi diplomám és szeretnék ilyen irányba is fejlődni. A könyvtártudomány ugyanis igen erős szállakkal kötődik a történettudományhoz hisz közös céljuk a múlt értékeinek megmentése és szerintem ez egy nemes cél is egyben. És ha ezt komolyan gondolom akkor szerintem érdemes legalább az alapfokozatot megcsinálnom, hisz a könyvtárosi munkámhoz is tudnám hasznosítani. És amúgy szerintem a történelemtudomány egyike azoknak a tudományoknak amely a jóra és mások elfogadására tanít. Hisz nem mással foglalkozik mint magával az emberrel. (Ez egy kicsit filozófiaira sikeredett:))
2009. okt. 19. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!