Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A Burj Dubai csak szerintem...

A Burj Dubai csak szerintem olyan, mint Bábel tornya?

Figyelt kérdés
A földi ember hivalkodó, határokat nem ismerő mértéktelenségének jelképe. Még földrajzilag sincs messze Mezopotámiától.
2013. jún. 14. 10:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ilyen értelemben minden felhőkarcoló olyan. A legtöbb inkább presztizsből épült, nem a helyhiány miatt. (Bár vannak olyanok is.)
2013. jún. 14. 12:45
 2/16 A kérdező kommentje:
Jó, de ez sokkal hivalkodóbb, arcátlanabb, mint bármelyik másik! Eleve pár év alatt épült fel a sivatag kellős közepén egy város, amiben olyan hatalmasságok élnek, akik semmivel sem érdemelték ki a gazdagságukat, csak birtokolják azt, amire szüksége van a a világnak. És amíg ott a nyomor a közvetlen közelben, luxuskocsikat vesznek, szigeteket emelnek a tengerbe, sípályát a sivatagba és 800 méter magas tornyot a város közepére. Szerintem ez szimbolikusabb példája az arrogáns nagyzolásnak, mint bármi.
2013. jún. 14. 13:02
 3/16 anonim ***** válasza:
Egyrészt valóban nagyzolás, el akarják kápráztatni a világot. Másrészt rá is vannak valamennyire kényszerülve, mert a világ figyelme nélkül hamar eltűnnének a homokban az olaj nélkül. Már most a bevételük nagyobb része jön be kereskedelemből és idegenforgalomból.
2013. jún. 14. 13:07
 4/16 A kérdező kommentje:
Szerintem amúgy is elsüllyed, csak idő kérdése...
2013. jún. 14. 13:32
 5/16 anonim ***** válasza:
De ha küzdenek ellene, az valahol érthető. :))
2013. jún. 14. 14:08
 6/16 anonim ***** válasza:

„A Burj Dubai csak szerintem olyan, mint Bábel tornya?”

Nem, vannak más idióták is, akikben hozzád hasonlóan felmerült ez a gondolat.

[link]

„Szerintem amúgy is elsüllyed, csak idő kérdése...”

Az is csak idő kérdése, hogy a Nap felrobban és elpusztul a Föld. Minden csak idő kérdése. De azért én nem ülnék le kivárni a dolgot.

2013. jún. 14. 15:02
 7/16 anonim ***** válasza:

"De azért én nem ülnék le kivárni a dolgot."

Vigyázz mit beszélsz, ha a kérdező esetleg tettre készebb megfogadva a tanácsodat esetleg keresztény terrorista mozgalmat indít!:)

2013. jún. 14. 15:08
 8/16 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nem akarok hazudni, az hiszem, Chile tervez most egy 1500 m magas felhőkarcolót, egyértelműen, bevallottan turisztikai bevételt produkáló látványosságként.

"A földi ember hivalkodó, határokat nem ismerő mértéktelenségének jelképe"

Hát nem tudom, ennyi erővel a Guinness rekordok könyve maga a sátán bibliája. :D

2013. jún. 14. 15:21
 9/16 anonim ***** válasza:
Neil Armstrong pedig maga a sátán. :DD
2013. jún. 14. 15:32
 10/16 A kérdező kommentje:
Kedves #6-os válaszoló, te véletlenül nem egy bizonyos néhai 54%-os okoskodó reinkarnációja vagy?
2013. jún. 14. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!