Milyen tényezők játszottak szerepet Édes Anna gyilkosságában?
Vizyék nem kezelték emberként, elvárták tőle hogy mosson, fözzön , takarítson ne legyen magánélete illetve ne járjon el szórakozni. Egy "gépet" szeretek volna nem szolgálót.
Szerintem még az is közrejátszott ebben hogy Jancsi kihasználta és mikor már nem kellett neki eldobta mint egy kutyát.
Remélem tudtam segíteni :)
egy-egy szó és tudom mi van, Pl.:
-szeretet hiány.
-Vizyékkel való viszony (elvárások)
-STB.
- el kellett mennie régi munkahelyéről, ahol szeretett lenni ( Vizyékhez kellett mennie)
- Vizyéknek nem voltak gyerekei ő pedig szereti őket
-nem emberként tekintettek rá
- először mindenki dícsérte Vizyéket, hogy milyen jó cselédet találtak, majd amikor nem volt "friss hús" senki nem törődött vele
-Jancsi kihasználta
-terhes volt, de nem tarthatta meg a gyereket, de szerette volna
- átvizsgálták csomagjait
- sosem dicsérte személyesen Vizyné és Vizy sem Annát, pedig tudták, látták, tapasztalaták, érezték, hogy tökéletesen csinált mindent
- Vizyéknél az egyik összejövetelkor Kosztolányi leírja, hogy kissé gúnyolódnak rajta, nevetgélnek is
- piskótapróba, lopáspróba
- Vizyné elutazása után azzal tér haza, hogy Egerben a cselédek mimindent csinálnak jobban (korán kelés, kevesebb bér)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!