Ki volt a lentebb említett könyv írója?
Hallottam régebben, hogy valaha egy szociológus beöltözött hajléktalannak, elvegyült köztük azért, hogy viselkedésüket, életkörülményüket vizsgálja. Állítólag könyv is jelent meg az így szerzett élményekről. Ki volt az író és mi a könyv címe tudtok segíteni?
Ezen kívül milyen szociológiával kapcsolatos könyveket tudtok ajánlani? Durkheimet érdemes elolvasni? Auguste Comte?
Ági
Én ezt úgy olvastam, hogy nem a hajléktalanok közé épült be, hanem egy pszichiátriára. és elhitték a kitalált élettörténetét, bennfogták, legyógyszerelték. Ő azért akart bemenni, hogy lássa az ottani állapotokat.
A címe pedig Nincs kilincs
Találtam egy linket, de nem tudom, hogy a kettő azonos-e.
Na végre, megtaláltam! Ez lesz az, amit keresel. :)
Kedves Válaszoló!
Először is köszönöm szépen, sokat segítettél a szociológiával kapcsolatos könyvek felkutatásában. Amit ajánlottál az is nagyon érdekes. Korábban is kitettem a kérdést, de senkitől nem érkezett válasz. Azóta én is rátaláltam arra, amit kerestem. Nemes Péter szociológus terepmunkát végzett. A csövesekkel élt egy ideig, így fel tudta deríteni az okokat. Az ismerkedés a csövesek világával még a 80-as években jelent meg. Az általad említett könyv is nagyon érdekesnek tűnik, így még egyszer köszönöm a segítségedet. Sokkal gazdagabb lettem, közben persze megtaláltam a választ a saját kérdésemre is. Örülök, ha még valakit érdekelnek a hasonló tudományok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!