Megcsinaltam a Myers Briggs tesztet. De többféle variáció is alkalmas lehet?
Elkeszitettem a tesztet, total illet ram, ugy ereztem.
Valaszadas kozben megfordult a fejemben, hogy nehany valasz a masik savbol is igaz lehet.
Igy alapjaban veve 3 variaco leirasa is illik ram. Ami allando volt az I.
A lenyeg, hogy mindegyikbol volt benne NAGY igazsag.
Amugy a szemelyisegen lehet valtoztatni? En nagyjabol lehet, hogy az I-n szeretnek, mert jobb lenne nekem, ha extrovertalt lennek..
Hasonloan erzem. Eleinte tavolsagtarto vagyok, kesobb is, de akkor mar azert beszeletek.
Olyankor felmerem a szitut, az embereket, mit lehet, hogyan...nem vagok bele a kozepebe, tesztelem a vizet.
Irigylem azokat, akik csak ugy odamennek az elso emberhez, es dumanak, aztan vegigmennek a tomegen. En, alapbol meg udvariasnak se tartanam ezt a magatartast magamtol.
Kis rögtönzött segítség a bizonytalankodóknak egy lelkes amatőrtől:
E: Szeret a körülötte levő világgal foglalkozni, emberekkel beszélni, benne lenni a történésekben, hatást gyakorolni a környezetre.
I: Szeret a gondolataival foglalkozni, elmélkedni mindenfélén, vagy csak simán információt gyűjteni és a begyűjtött infókon "kérődzni".
N: Jellemző rá, hogy mindenféléről mindenfélére asszociál, a sorok között akar olvasni, gyakran késztetést érez, hogy a mondanivalóját hasonlattal vagy metaforával fejezze ki. Gyakran feledékeny, szétszórt, a részletek elkerülik a figyelmét.
S: A fentieket haszontalannak tartja, azt tartja fontosnak, hogy mik a szilárd tények. A részletek nem kerülik el a figyelmét. Két lábbal áll a valóság talaján.
F: Elsősorban a saját belső értékrendje alapján ítél meg mindent, azt veszi alapul, hogy számára és mások számára mi az ami jó vagy rossz. Döntésben az az elsődleges, hogy ő maga mit tart helyesnek vagy helytelennek, mi az amit szeret és elfogad, és mi az amit utál, megvet. A szívére hallgat gyakrabban.
T: Objektíven akar látni és dönteni, ösztönösen erre törekszik, akár annak árán is, hogy mást ezzel megbánt, mert szerinte az objektivitás fontosabb. A logikájára támaszkodik, külső szemlélőként vizsgálódik. Az eszére hallgat gyakrabban.
J: Ha elkezd valamit, akkor nem akarja félbehagyni, zavarja, ha valami nincs befejezve, lezárva, elrendezve. A határidőket komolyan veszi, stresszeli, ha közeledik és úgy érzi nem végez a feladattal/teendővel, és kudarcként éli meg, ha túlcsúszik rajta. Szereti rendben tartani a közvetlen környezetét (lakás, munkahely, autó, stb.) vagy a kapcsolatait. A mindennapi rutin megnyugtatja.
P: Laza, könnyed, szeret belevágni új dolgokba, de gyakran nem fejezi be, amit elkezdett. Halogatja a teendőit, ráun azokra a dolgokra, amikbe korábban izgatottan vágott bele. A határidőket eleinte nem veszi komolyan, majd mielőtt kifutna az időből egyre jobban felpörög és az utolsó pillanatban (vagy kicsit utána) 120%-os teljesítményt nyújt. A mindennapi rutint nehezen viseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!