Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogy lehet egy könyv értékét...

Hogy lehet egy könyv értékét felbecsülni?

Figyelt kérdés
Rám maradt néhány értékesnek tűnő könyv és szeretném megtudni mennyit érnek

2013. ápr. 15. 18:06
 1/4 anonim ***** válasza:

- könyvkötőknél

- Széchenyi könyvtár

- antik kereskedőknél

(könyvkötő)

2013. ápr. 15. 18:08
 2/4 A kérdező kommentje:
és interneten fényképpel nem lehet? valami konkrétabbat
2013. ápr. 15. 18:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Rendes becslést úgy nem lehet interneten, látatlanban, mert nem látszik a könyv belseje, azaz hogy milyen állapotban van, szakadozottak-e a lapok, esetleg ki van tépve néhány, firkás/festékes/pecsétes/stb.

Annyit tudsz tenni előzetes tájékozódás céljából, hogy rákeresel a Google-lal az egyes könyvekre (író, cím, kiadó, kiadás éve), hátha van fent valahol hasonló, amit eladásra kínálnak. De végleges értéket csak az antikvárius vagy a régiségkereskedő tud mondani, akinek felkínálod eladásra.

Nagy reményeket pedig szerintem ne fűzz az üzlethez: nekem is volt néhány értékesnek hitt régi könyvem, aztán kiderült, hogy mivel rengeteg van belőlük, alig érnek valamit. :(

2013. ápr. 15. 19:15
 4/4 anonim válasza:

Mikori könyvek? Milyen állapotúak? Szerző? Cím? Kiadó?

Nem mondom, hogy értek hozzá, de dolgoztam nyári munkaként antikváriumban, valamit talán tudok segíteni...

2013. ápr. 25. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!