Ki volt Vámbéry Ármin felesége?
Hát, ebből a linkből sokat nem tudsz meg, különösen nem a feleségéről...
Amúgy a "feleségét" Várady Matild-nak hívták, akiről ezt írják egy oldalon, hogy elfelejtett vele paphoz menni. Amolyan vadházasság lehetett :)
Ebből kifolyólag sajna nem süthettem el a viccet: Vámbéry Árminné volt a felesége ;)
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad. Nos, tényleg nem volt egy egyenrangú kapcsolat ez, sem intellektuális, sem személyes, lelki értelemben.
Ügyes vagy, hogy megtaláltad! Fogalmam sincs, hogy hány oldalt olvastam át róluk a Terebess honlapon :)) Mindenféle formában igyekeztem beírni a "feleség" szót, ragozva, ragozatlanul, rokon értelmű szavait, de semmi.. :D
Fogadd gratulációmat!
Amúgy ahogy olvastam, teljesen megelevenedett előttem a történet, ahogy leírta :)
Még egyszer köszi!
Üdv!
Kata
Kedves Kérdező!
Vámbéry Ármin felesége Arányi Kornélia volt.
A kérdésedre a választ eme hiteles forrásban találod meg: a Vasárnapi Újság 1868. évi 6. száma Melléklete. Ezen a linken elérhető az újság: [link]
Egyébként kiegészíteném annyival, hogy a feleség teljes neve Rechnitz Arányi Kornélia volt. (Ez a saját családi dokumentumtárunkból származó adat.)
Üdvözlettel,
Arányi Zoltán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!