Miért kell ennyi évszámot bemagolnunk történelemből?
Figyelt kérdés
Nem hazudok. Most készülök a témazáróra, és 100db évszámnál is többet kell tudnom! Ha valaki tud nekem egyetlen érvet, hogy ennek mi értelme van, kérem ossza meg velem feltétlen!2013. jan. 27. 17:47
11/17 anonim válasza:
Mert hozzátartozik az alapműveltséghez.
12/17 Pinocchio válasza:
Mert elmaradott és síkagyú idióták találták ki ezt a rendszert.Ezernyi talány van a tudományokban és ha az oktatás inkább erre fordítaná az idejét talán több műszaki és természettudományos végzettségű ember lenne.Alapműveltség persze kell,de azzal kitörölheted a s.egged,plusz nem hinném hogy azon múlik a világnézeted fejlettsége hogy minden kis apró részletet bemagoltatnak veled(milyen szögben mártotta bele Katalin cár a kiflijét a teájábastb).
13/17 anonim válasza:
Azért, mert hozzá nem értő emberek írják elő ezeket, akik közép- vagy általános iskolás gyereket már 20 éve nem láttak, szarnak az egészbe bele. Az érettségi történelemből semmi, tanulás nélkül is megcsinálható ötösre, persze nem is fog tudni semmit a történelemről az illető, mint ahogy én sem tudok.
14/17 anonim válasza:
Gyakorlatot ad a seggeléshez, amire egyetemen esetleg majd szükséged lehet.
15/17 anonim válasza:
Meg mert emelt érettségihez kell, ott nincs atlasz...
17/17 anonim válasza:
Én sem értem miért vannak így összeállítva a tanrendek. Egyébként számos országban (pl. Kína) , sokkal gyakorlatiasabb az oktatás. Nem kérnek Magyarból verseket történelemből évaszámokat például. Legyen fogalmat, legyen saját véleményed. Ennyi. És szerintem ez sokkal jobb megoldás, mint az, hogy bemagolni több tucat dolgot. (Felső oktatásban is ez megy egyébként, nagyon sok szakon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!