Ki találta fel a golyóstollat?
Figyelt kérdés
Eddig én is azt tudtam, hogy a magyar Bíró László volt, de több olyan cikket is találtam, hogy egy John Loud nevezetű ember már 1888-ban 11 évvel Bíró László MEGSZÜLETÉSE előtt írt ilyen tollal... akkor mégis hogy van ez..?2013. jan. 26. 23:47
2/5 anonim válasza:
A ma használatos golyóstollat találta fel Bíró:
3/5 Silber válasza:
Nem egészen olyan tollal írt.
4/5 anonim válasza:
Dél-Amerikában sok országban "biro"-nak hívják a golyóstollat. Tudom, mert Kanadában élek és van pár ismerősöm onnan.
5/5 supra01 válasza:
Még egy kis plusz.
Sokak szerint egy kutatónak az a legnagyobb elismerés, ha a vezetéknevéből kisbetűvel írt köznév lesz. Így lett a világ számtalan pontján a golyóstoll egyenlő Bíróval. Angol nyelvterületen a biro-pen a használatos, míg a franciák biron szót használják. Argentínában birome a golyóstoll, és a világ számos területén egyszerűen biro-val írnak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!